فریلنسری این روزها بیش از گذشته در حال رشد است، چرا که متخصصان بیشتری از مهارتهای خود به عنوان فریلنسر استفاده میکنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید براساس آمار منتشر شده از سوی یکی از وبسایتهای فریلنسینگ آمریکایی، 59 میلیون متخصص آمریکایی در سال 2020 در مشاغل آزاد مشغول بودند که بیش از یک سوم نیروی کار ایالات متحده را تشکیل میدادند. اما شاید بخواهید بدانید که فریلنسینگ چیست و فریلنسر دقیقاً به چه افرادی گفته میشود؟ در این مقاله بعد از تعریف فریلنسینگ، به بررسی مزایا و معایب آن و تفاوتی که با کارهای تمام وقت و مشاغل سنتی دارد خواهیم پرداخت. اگر به حوزۀ فریلنسینگ علاقه دارید یا کنجکاوید که دربارۀ آن بیشتر بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فریلنسینگ چیست؟
فریلنسینگ انجام کارها و پروژههای مختلف برای کارفرمایان بدون داشتن تعهد کار تمام وقت به آنهاست. فریلنسرها اغلب چندین پروژه را با مشتریان مختلف به طور همزمان انجام میدهند و درواقع میتوان آنها را افرادی خوداشتغال نامید. فریلنسرها معمولاً کارهای قراردادی را بهصورت پاره وقت یا تمام وقت انجام میدهند و اغلب قبل از شروع پروژهها توافق نامهای با کارفرما امضا میکنند.
در فریلنسینگ، مشتری (کارفرما) بسته به نوع توافقی که برای انجام پروژه شده است، به ازای هر کار یا هر ساعت، هزینهای به فریلنسر میپردازد. پروژههای فریلنسری معمولاً شامل وظایف کوتاه مدت میشوند، اگرچه مشتریان راضی معمولاً کارهای بعدی خود را هم به همان فریلنسر خواهد سپرد. اکثر مشاغل آزاد در بخشهای مهارتی، خدماتی و خلاقانه مانند کپی رایتینگ، برنامه نویسی، مهندسی و بازاریابی در دسترس و قابل انجام هستند.
بیشتر بخوانید: راهنمای گام به گام استخدام فریلنسر/ بخش اول |
مزایای فریلنسینگ چیست ؟
رئیس خود بودن بهعنوان یک فریلنسر مزایای بالقوۀ زیادی دارد که از جملۀ آنها میتوان به این موارد اشاره کرد:
انعطاف پذیری
فریلنسرها معمولاً میتوانند خودشان ساعتهای کاری خود را انتخاب کنند و تصمیم بگیرند که چه زمانی و در کجا کار خواهند کرد. مثلاً میتوانید از خانه یا زمانی که در سفر هستید کار کنید. انعطاف پذیری فریلنسینگ به ایجاد تعادل بهتر بین کار و زندگی کمک میکند.
امکان انتخاب مشتریان و پروژهها
کار به عنوان فریلنسر این امکان را برایتان فراهم میکند که پروژههایی متناسب با مهارتها و علایق خود را انتخاب کنید. شما همچنین میتوانید مشتریان و کارفرمایانی را انتخاب کنید که با معیارهای خاص شما مطابقت دارند.
تعیین نرخ دستمزد
شما در فریلنسینگ معمولاً میتوانید نرخ دستمزدتان را براساس مهارتها و کیفیت کار، خودتان تعیین کنید. البته میزان کاری که بهصورت روزانه یا هفتگی میتوانید انجام بدهید نیز عامل دیگری است که بر میزان درآمد شما تأثیر خواهد گذاشت. هرچقدر که مهارتهای بیشتر و تخصصیتری داشته باشید، میتوانید روی پروژههای مهم و تخصصیتری کار کنید و در نتیجه درآمد بیشتری هم داشته باشید.
قرار گرفتن در معرض برندهای جهانی
فریلنسینگ به جغرافیا و مکان زندگی شما محدود نمیشود. بنابراین میتوانید پروژهها و کارفرمایانی از سراسر دنیا داشته باشید. رابطه داشتن با کسب و کارهای جهانی، موجب تقویت رزومه و افزایش تواناییها و تجارب شما خواهد شد.
بیشتر بخوانید: راهنمای گام به گام استخدام فریلنسرها/ بخش دوم |
معایب فریلنسینگ چیست ؟
با این که فریلنسر بودن مزایای بسیاری دارد، اما شما باید با ضعفها و معایب احتمالی آن هم آشنا باشید که عبارتند از:
انزوا و ارتباط نداشتن با دیگران
برخلاف شغلهای پاره وقت یا تمام وقت سنتی، در فرینسینگ شما ممکن است احساس تنهایی کنید، چون تقریباً با کسی در ارتباط نخواهید بود. اگر فردی هستید که تعاملات روزمره با همکاران در یک محیط کاری را دوست دارید، شاید فریلنسر بودن شما را منزوی و حتی افسرده کند.
امنیت شغلی نامشخص
کار فریلنسری احتمالاً نامنظم است، به این معنا که ممکن است شما چندین ماه پروژههای زیادی داشته باشید و چند ماه یا چند هفته هیچ پروژهای نگیرید. بنابراین نباید انتظار داشته باشید که مثل یک کارمن، درآمد ثابتی داشته باشید. البته ممکن است در ماههایی درآمد خیلی بیشتری نسبت به کارمندان داشته باشید، اما بعضی از ماهها هم ممکن است هیچ درآمدی نداشته باشید. بنابراین ضروری است که یاد بگیرید درآمد خود را مدیریت کنید.
مسئولیتهای اداری و قانونی
شاید در پاسخ به سؤال سختیهای فریلنسینگ چیست ، بتوان گفت که سختی و حسن همزمان آن این است که شما رئیس و کارمند خودتان هستید. بنابراین به عنوان رئیس باید تمام کارهای اداری اعم از تنظیم اسناد قانونی، صورت حساب، بیمه، بازاریابی و سایر وظایف اداری مرتبط را خودتان انجام دهید. این مسئولیتها ممکن است نیاز به دانش قابل توجهی در حوزههای حسابداری، مقررات مالیاتی، و فناوری اداری داشته باشد. همچنین انجام تمام این کارها زمان زیادی را هم از شما خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: آموزش شبکهسازی در فریلنسری به سبک حرفهایها |
تفاوتهای اصلی بین مشاغل سنتی و فریلنسینگ چیست ؟
انتخاب بین مشاغل تمام وقت و فریلنسینگ بستگی به ملاحظات فردی و شرایط زندگی هر شخص دارد. ما در ادامه بهمهمترین تفاوتهای فریلنسینگ با مشاغل سنتی و تمام وقت اشاره میکنیم. به این ترتیب شما میتوانید با توجه به علایق و موقعیتهای شخصی خود، بهترین تصمیم را بگیرید.
مشاغل سنتی تمام وقت/پاره وقت | فریلنسینگ | |
داشتن یک شغل تمام وقت به این معنی است که شما وظایف خاصی را در ساعات کاری تعیین شده انجام میدهید. شما معمولاً مسئولیتهایی نیز خواهید داشت. |
شما این آزادی را دارید که از هر کجا و در هر زمان، بسته به ترجیحات یا شرایط خود کار کرده و مشتریان و پروژههای خود را انتخاب کنید. |
انعطاف پذیری |
کارمندان تمام وقت عموماً درآمدها و برنامههای کاری ثابت و قابل پیشبینی دارند. همین ویژگی نیز برنامهریزی برای هزینهها و وظایف شغلی آینده را آسانتر میکند. |
برخلاف استخدام تمام وقت، فریلنسینگ ممکن است کمی غیرقابل پیشبینی باشد و برنامه ریزی برای آینده را سختتر کند. |
ثبات |
کارمندان تمام وقت به مزایایی مانند تعطیلات با حقوق، بیمههای درمانی و برنامههای بازنشستگی دسترسی دارند. |
فریلنسرها معمولاً به مزایای داشتن کارفرما مانند مرخصی با حقوق، برنامههای بازنشستگی، بیمۀ درمانی و مرخصی استعلاجی دسترسی ندارند. |
مزایا |
از کارمندان تمام وقت انتظار میرود که استانداردهای عملکردی خاصی را برای دریافت افزایش حقوق یا ارتقاء شغلی داشته باشند. |
فریلنسرها رئیس خودشان هستند و براساس انگیزههای شخصی خودشان وظایف شغلی را انجام میدهند. |
انگیزه |
مشاغل پر متقاضی در حوزۀ فریلنسینگ چیست ؟ معرفی 9 دستۀ پرتقاضا
یکی از بهترین ویژگیهای فریلنسینگ چیست ؟ این که شما میتوانید با تکیه بر چندین مهارت خود، از حوزههای مختلف درآمد داشته باشید. در ادامه ما به محبوبترین مشاغل فریلنسری که طرفداران زیادی دارند اشاره کردهایم.
1. توسعه و فناوری اطلاعات
این دسته شامل چندین شغل فنی مانند برنامه نویسی، طراحی UX و توسعه وب است. برخی از متخصصان بر روی تضمین کیفیت و نقشهای پشتیبانی فنی تمرکز میکنند.
توسعه دهندۀ وب
این کار شامل نوشتن کد برای طرحبندی وبسایت است که منجر به ایجاد سایتهای کاملاً کاربردی میشود. توسعه دهندگان وب مسئول ایجاد، نگهداری و مقیاس بندی وب سایتهای مشتریان بر اساس نیازهای خاص هستند.
بیشتر بخوانید: «هر پروژهای را» در «هرجای جهان» به «هرکسی» که دوست دارید بسپارید. |
طراح UX
طراحان تجربۀ کاربری (UX) با طراحی عناصر کاربرپسند یک وب سایت، نرم افزار یا برنامۀ تلفن همراه به ایجاد یک تجربۀ دلنشین برای کاربران کمک میکنند. آنها راه حلها و امکانات مختلفی بر اساس تحقیقات گسترده و تجزیه و تحلیل رقبا نیز ارائه خواهند داد.
برنامه نویس
برنامه نویسی یک رشتۀ محبوب است که شامل کار با کامپیوتر و توسعۀ نرم افزارهاست. اگر به کدنویسی به عنوان یک شغل و حرفه علاقه دارید، این شغل میتواند برایتان مناسب باشد.
2. طراحیهای خلاقانه
فریلنسرهای متخصص و خلاقمیتوانند در حوزههای طراحیهای ویدئویی و تصویری، تولید محتوا و محصولات شغلهای مناسب و پردرآمدی پیدا کنند.
طراح گرافیک
اگر در حوزۀ طراحی گرافیک فعال باشید، میتوانید در کارهایی مثل طراحی لوگوهای جذاب، بخشهای گرافیکی وب سایتها، تولید پست برای شبکههای اجتماعی برندها و… فعالیت کنید.
ویرایشگر فیلم
بسته به محدوده پروژه، یک ویرایشگر ویدئو ممکن است ویرایش اولیه یا جامعتری انجام دهد. مسئولیتهای کلی این افراد شامل کنار هم قرار دادن گرافیک، صدا، و افکتها برای ساخت یک محصول نهایی ارزش آفرین و جذاب است.
بیشتر بخوانید: 5 نکته برای تبدیل شدن به یک فیلمبردار فریلنسر موفق |
طراح وب سایت
هنگامی که به عنوان یک طراح سایت فریلنسر میکنید، وظیفۀ شما ساخت و پشتیبانی از وب سایتها با کیفیت بالاست. شما به مشتریان کمک میکنید هنگام انتخاب تمها، ادغام افزونهها یا انتخاب سیستم مدیریت محتوا (CMS) تصمیمات درستی بگیرند. همچنین، این وظیفۀ شماست که کدهای سایت را بهروز کنید و عناصر طراحی مانند بنرها و گرافیکها را کنار هم قرار دهید.
عکاس
عکاسان فریلنسر با سازمانها همکاری میکنند تا بهترین عکسها را برای بازاریابی، تولید محتوای وبسایت و سایر اهداف تجاری بسازند. همچنین ممکن است برای عکس گرفتن در مراسم عروسی، تولد و سایر رویدادهای خاص نیز استخدام شوید.
3. فروش و بازاریابی
از آنجایی که کسب و کارها همیشه به دنبال کسب درآمد و افزایش آن هستند، متخصصان فروش و بازاریابی فریلنسر معمولاً متقاضی زیادی دارند. در ادامه مهمترین مشاغل فریلنسی که در این زمینه وجود دارد معرفی شده است.
هماهنگ کنندۀ ارتباط
بوظیفۀ فریلنسری که در این حوزه کار میکند، پیدا کردن راههایی برای انتشار اطلاعات در مورد خدمات و محصولات مشتریان است. بسته به محدودۀ پروژه، ممکن است شما مسئول ایجاد مواد بازاریابی با کیفیت بالا و مدیریت بودجۀ کمپین نیز باشید.
استراتژیست بازاریابی
کارفرمایان استراتژیستهای بازاریابی را استخدام میکنند تا برای توسعۀ برنامههای ارتباط با مشتری و کمپینهای تبلیغاتی از آنها کمک بگیرند.
مدیر تماس با مشتری
این مدیر وظیفه دارد کیفیت خدمات برندها و شرکتها را با انتظارات مشتریان تطبیق دهد. زمان انتظار مشتری بخشی از حداقل استانداردهای خدماتی است که این مدیر بر آن نظارت میکند. مدیر تماس همچنین اهداف خدمات مشتری را تعیین کرده و یک برنامه برای توسعه و پیشرفت کارکنان ایجاد میکند.
بیشتر بخوانید: 15 نکته برای ارتقای کیفیت خدمات مشتری برای کسبوکارها |
4. نگارش و ترجمه
مشاغلی مثل نویسندگی محتوا، ویرایش و ترجمه در این دسته قرار میگیرند.
کپی رایتر
یک متخصص کپی رایتینگ ممکن است مسئول ایجاد خبرنامه، تبلیغ نویسی برای وب سایت، تولید پستهای رسانههای اجتماعی و انواع دیگر محتوا باشد. این وظیفه شماست که محتوای جذابی بنویسید که به خوانندگان آموزش داده و برایشان الهام بخش باشد.
بیشتر بخوانید: 12 تکنیک مهم برای بهبود مهارتهای نویسندگی و تولید محتوا |
ویراستاری
.وظیفۀ یک ویراستار فریلنسر بررسی محتوا ازنظر نبودن غلط املایی، اشتباهات گرامری و نگارش مطالب براساس سبک مخصوص برند است. شما همچنین باید صحت اسناد نهایی را قبل از ارسال آنها برای مشتریان بررسی کنید.
مترجم
مترجمان برای ترجمۀ مطالب مورد نظر از زبانی به زبان دیگر استخدام میشوند. از این محتواهای ترجمه شده در وب سایتها، بازاریابی و تولید کتابچههای راهنمای محصول و… استفاده خواهد شد.
5. مدیریت و پشتیبانی مشتری
پنجمین دسته از فرصتهای شغلی فریلنسینگ چیست به مدیریت و پشتیبانی مشتری اختصاص دارد. فرصتهای شغلی زیادی در این دسته قرار میگیرندکه از جملۀ آنها میتوان به هماهنگ کنندگان خدمات مشتری، مدیران پایگاه داده و مدیران تجارت الکترونیکی اشاره کرد.
هماهنگ کنندۀ خدمات مشتری
اگر مهارتهای ارتباطی عالی داشته باشید، میتوانید به عنوان یک هماهنگ کنندۀ خدمات مشتری فریلنسر کار کنید. مسئولیتهای شما ممکن است شامل اطمینان از دریافت خدمات عالی، انجام نظرسنجیهای با کیفیت و رسیدگی به شکایتهای مشتریان باشد.
مدیر پایگاه داده
در این لاین شغلی نقش شما مدیریت پایگاه دادههای مشتریان است. این مسئولیت شماست که اطلاعات حساس را ایمن و منظم نگه دارید.
مدیر تجارت الکترونیک
با توجه به محبوبیت خرید آنلاین، نیاز روزافزون به مدیران تجارت الکترونیک با تجربه نیز وجود دارد. شما مسئول مدیریت موجودی، نظارت بر نگهداری سایت و بهینهسازی استراتژیهای بازاریابی خواهید بود.
بیشتر بخوانید: فریلنسر مورد نظرتان را در 7 گام بیابید. |
6. اقتصاد و حسابداری
در این حوزه مهمترین مزیت فریلنسینگ چیست ؟ میتوانید بسیاری از مشتریان جدید را بیابید که به دنبال کارشناسان مالی هستند تا به آنها در سازماندهی سوابق، تصمیم گیریهای مالی آگاهانه و مدیریت مالیاتها (از جمله پرداخت مالیات بر حقوق و دستمزد و ارائه اظهارنامه مالیات بر درآمد تجاری) کمک کنند.
حسابدار
مشتریان برای کمک به تهیه کتاب و جزوات، مدیریت اطلاعات مالی و جمعآوری بودجه، حسابداران فریلنسر را استخدام میکنند. بسیاری از پروژهها همچنین شامل تهیه اظهارنامۀ مالیاتی، عمدتاً برای استارت آپها هستند.
مشاور مالی
به عنوان یک مشاور مالی، شما از نزدیک با مشتریان همکاری خواهید کرد تا به آنها در مدیریت امور مالی شخصی یا تجاری کمک کنید. مشتریان بر اساس تخصص و تحقیقات مداوم شما انتظار مشاوره و انطباق قوی دارند.
بیشتر بخوانید: مزایا و معایب حسابداری به سبک فریلنسری |
سرمایهگذار
بسیاری از مشتریان به دنبال متخصصان سرمایه گذاری فریلنس میگردند تا قبل از تصمیم گیریهای مهم خود، مشاورۀ تخصصی دریافت کنند. در بسیاری از موارد یک متخصص ارزش سهام شرکت مورد نظر را برای تعیین سلامت مالی آن قبل از ارائه توصیههایی به مشتری تجزیه و تحلیل میکند.
7. منابع انسانی
این دسته از مهارتهای فریلنسینگ چیست و شامل چه مهارتهایی میشود؟ تخصصهای مختلفی مانند مدیر حقوق و دستمزد، استخدام کننده و کارشناس عمومی منابع انسانی در این دسته قرار میگیرند.
مدیر حقوق و دستمزد
مدیران حقوق و دستمزد فریلنسر به مشتریان در رسیدگی به امور مربوط به حقوق و دستمزد کمک میکنند.
استخدام کننده
در این شغل شما مسئول انتخاب داوطلبان یک شغل و ارائه استراتژیهای استخدامی خواهید بود. شما میتوانید با چندین کارفرما به طور همزمان کار و به آنها کمک کنید تا نامزدهای ایدهآل خود را استخدام کنند.
کارشناس عمومی منابع انسانی
کارفرمایان کارشناسان منابع انسانی (HR) فریلنسر را برای کمک به مدیریت توسعه کارمندان استخدام میکنند. در برخی موارد، پروژهها شامل ایجاد خط مشیها و رویههای منابع انسانی است.
بیشتر بخوانید: راههای بهبود فرهنگ دورکاری و ارزیابی کیفیت آن در شرکتها |
8. مشاغل حقوقی
ممکن است برای شما هم این سؤال پیش بیاید که شغلهای حقوقی فریلنسینگ چیست ؟ شما در این حوزه گزینههای شغلی متعددی را پیدا خواهید کرد؛ از جمله وکیل فریلنسر و منشی حقوقی دورکار.
وکیل
پروژههای فریلنسری برای وکلا به شما امکان میدهد با شرکتها، افراد و سازمانهای حقوقی کار کنید. بسته به تخصص خود، ممکن است به مشتریان در امور حقوقی شرکتی یا پروندههای خانوادگی کمک کنید.
بیشتر بخوانید: مشاور حقوقی نیاز هر کسب و کار رو به رشد و موفق |
منشی دورکار
در این شغل ممکن است روی پروژههایی کار کنید که شامل وظایف اداری مختلفی مثل برنامهریزی قرار ملاقات، ارسال فاکتورها و ثبت مکاتبات است.
9. مهندسی و معماری
مشاغل معماری و مهندسی نیز برای فریلنسرهای این حوزه وجود دارد. میتوانید پروژههایی برای معماران، طراحان داخلی و مهندسان مکانیک پیدا کنید.
معمار
بسیاری از مشتریان پروژههایی مربوط به طراحی ساختمان و ارسال مجوز دارند. به عنوان یک معمار، بسته به تجربه و مجموعه مهارتهای خود، میتوانید پروژههای مربوط به طرحهای سازهای یا عمرانی را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: یک معمار فریلنس چه کارهایی میتواند انجام دهد؟ |
طراح داخلی
اگر شما یک طراح داخلی هستید، احتمالاً به مشتریان در مورد چیدمان مبلمان و گزینه های متریال مشاوره می دهید. همچنین ممکن است از ابزارهای دیجیتال و نرمافزارهای مختلف نیز برای تجسم مجازی دکوراسیون نیز استفاده کنید.
مهندس مکانیک
مهندسان مکانیک فریلنسر به مشتریان در طراحی و توسعۀ ماشینها، حسگرها و ابزارها کمک میکنند. برخی از پروژهها نیز شامل عیبیابی مسائل مکانیکی و رسیدگی به تعمیرات هستند.
فریلنسینگ چیست : برای شروع فریلنسری آمادهاید؟
بعد از اینکه متوجه شدید در چه حوزهای از مشاغل فریلنسری مهارت و استعداد دارید، باید بتوانید پروژههای فریلنسینگ را پیدا کنید و با کارفرمایان آنها به توافق برسید. برای شروع میتوانید با وب سایت فریلنسری مثل پارس فریلنسر کار کنید. در این سایت شما با توجه به مهارتهای انتخابیتان میتوانید به پروژههای زیادی دسترسی داشته باشید و با کارفرماهای مختلف نیز تعامل کنید.
برای شروع میتوانید از این لینک در پارس فریلنسر به عنوان فریلنسر یا کارفرما ثبت نام کنید.