نماد سایت مجله آموزشی پارس فریلنسر

برای فریلنسر شدن ، اول این چک لیست را کامل کن!

برای فریلنسر شدن ، اول این چک لیست را کامل کن!

شاید تصور فریلنسر شدن و خلاصی از کاری که طبق ساعت‌های مشخص و روزهای هفته بدون معطلی در یک مکان یکنواخت باید آن را انجام می‌دادید، برای شما لذت بخش باشد، اما آیا دقیق‌تر به فریلنسر شدن نگاه کرده‌اید؟ آیا توانایی‌های لازم برای تبدیل شدن به یک فریلنسر تمام وقت را دارید؟

 

بهتر است بدانید، فریلنسر شدن و تنبلی اصلا دوستان خوبی نیستند. در واقع فریلنسر شدن آن هم به صورت تمام وقت نیاز به برنامه ریزی خاصی دارد که شاید گاهی بیشتر از ساعات اداری نیاز به ماندن سرکار یا وقت گذاشتن روی پروژه‌ای داشته باشد.

حتی فریلنسر تمام وقت شدن هم بسیار از انجام دادن این کار به صورت پاره وقت و به عنوان درآمد جانبی متفاوت است و قوانین خاص خود را دارد. اگر به فکر فریلنسر شدن هستید؛ بهتر است ابتدا چک لیست این کار را با ما خوانده و بعد برای تغییر شغل خود آمده شوید. 

۱. آیا برای رئیس شدن آماده هستید؟

فریلنسر شدن ؛ در واقع تبدیل شدن به یک اداره است. شما باید خودتان رئیس خود بوده و تمام کارهایتان را با دقت و نظارت خودتان انجام دهید.

واقعیت این است که فریلنسر شدن یعنی یک رئیس تمام وقت بودن. شما باید منشی، رئیس، بازاریاب و برنامه ریز خود باشید. بهتر است مهارت‌های مسئولیت پذیری‌تان را ارزیابی کرده و از خودتان بپرسید:

اگر جواب این سوال‌ها بله بود، می‌توانید خود اشتغالی را امتحان کرده و تبدیل به یک فریلنسر شوید. برای رئیس خود بودن باید بتوانید کارها را اولویت بندی و سازماندهی کرده و آسایش و استقلال داشته باشید. حتما پیش از تبدیل شدن به یک فریلنسر ذخیره مالی داشته باشید، زیرا ممکن است در ماه‌های اول درآمدی نداشته یا نتوانید کار پیدا کنید. پیشنهاد ما به شما برای فریلنسر شدن، ترک یکباره کار دائمی نیست، می‌توانید ابتدا این کار را به صورت نیمه وقت یا پروژه‌های کوچک شروع کرده و بعد با گرفتن پیشنهادهای بهتر و تجربه کاری؛ به یک فریلنسر دائمی تبدیل شوید.

۲. مهارت‌تان را ارزیابی کرده‌اید؟

چقدر در مهارتی که دارید حرفه‌ای هستید؟ نگاهی به مهارت‌های و تجربه‌هایتان بیاندازید و با خودتان صادق باشید. چگونه می‌توانید از مهارت‌ها و خدمات خود به بهترین شکل برای گرفتن پروژه استفاده کنید؟ اصلا به عنوان فریلنسر چه شغلی می‌خواهید داشته باشید؟ برای اطلاعات بیشتر قسمت اول و دوم مطلب «به عنوان فریلنسر چه شغلی داشته باشم» را بخوانید.

بهتر است این سوالات را از خود بپرسید : 

چه مهارتی دارید؟ تک تک مهارت‌های خود را نوشته و بازار کار آن‌ها را بررسی کنید.

همچنین باید مهارت‌های استراتژی کسب و کار خود را افزایش دهید. چگونگی سازماندهی شغل به همان اندازه کیفیت محصول یا خدمتی که ارائه می‌دهید، برای موفقیت شما اهمیت دارد.

۳. وضع مالیتان را بررسی کرده‌اید؟

بخش اعظمی از عدم قطعیت و شرایط متغیر، فریلنسر شدن مربوط به امور مالی است. اطمینان حاصل کنید که درآمد حاصل از این شغل می‌تواند برای هزینه‌های شما کافی باشد. بهتر است بدانید که فریلنسر شدن یعنی شرایط ناپایدار مالی، اما اگر فریلنسر باهوشی باشید هرگز دچار این دام‌ها نخواهید شد.

در خصوص امور مالی می‌توانید موارد زیر را انجام دهید.

بودجه ایجاد کنید: شما باید مدیریت هزینه‌ را یاد بگیرید. هزینه‌های شخصی ماهانه و سالانه خود ( اجاره/ وام / خورد و خوراک /  حمل و نقل ) و هزینه‌های تجاری ( خرید وسایل جانبی، پوشاک و غیره) را بنویسید. با این کار متوجه می‌شوید که ماهانه چه هزینه‌ای برای زندگی روزمره نیاز دارید. می‌توانید سایر هزینه‌ها مانند هزینه سفر، هدیه خریدن، تعطیلات و کمک‌های خیریه و البته پس انداز را یادداشت کرده و آن‌ها را مدیریت کنید.

 

تعیین حق الزحمه : بسته به پروژه‌ای که دارید باید حق الزحمه خود را تعیین کنید. حق الزحمه فریلنسرها در زمینه‌های مختلف، متفاوت است. برای مثال اگر در زمینه تولید محتوای متنی فعالیت دارید ممکن است حق الزحمه شما به صورت کلمه‌ای، پروژه‌ای، متنی و طولانی مدت محاسبه شود. علاوه بر این حق الزحمه، بر اساس کیفیت و تجربه کاری شما نیز تعیین خواهد شد. روند بازار، ریسک‌های احتمالی و سود خود را بررسی کرده و آن را به کارفرما پیشنهاد دهید.

بیمه شوید: همیشه موارد غیر منتظره ممکن است اتفاق بیفتد. وجود بیمه به شما کمک می‌کند از این اتفاقات در امان مانده و حتی در زمان از کارافتادگی نیز مشکل مالی نداشته باشید.

۴. برنامه بازنشستگی شغلی دارید؟

بهتر است حتما بخشی از درآمد مالی خود را صرف خرید بیمه عمر و بازنشستگی یا پس انداز کنید تا در شرایط مالی آینده دچار مشکل نشوید.

۵. فضای کار اختصاصی دارید؟

 

فریلنسری اصلا از تختخواب کار کردن نیست‌! البته شما می‌توانید با شلوار و لباس‌های خانگی شروع به کار کرده یا به انتخاب خودتان روزها خوابیده و شب کار کنید. فریلنسر شدن ، یعنی شما نیاز به اداره یا دفتر خاصی برای کار کردن ندارید؛ اما حتما نیاز به فضای کار دارید. این فضا می‌توانید اتاق نشیمن، میز تحریر ساده یا یک کافه باشد. وجود فضای کار اختصاصی باعث مي‌شود که سازمان یافته کار کنید. پیشنهاد می‌کنیم فضای کاری دور از تختخواب خود داشته و طبق ساعات مشخص کار کنید. اگر نمی‌دانید از کجا شروع کنید؛ این مطلب را بخوانید.

علاوه بر فضای کار اختصاصی، بسیار اهمیت دارد که وسایل مورد نیاز برای کار را داشت باشید. وسایل زیر، اغلب برای یک فریلنسر بسیار ضروری هستند.

۶. برای بازاریابی آماده‌اید؟

برای ارتقا شغلی، شما باید خودتان مسئولیت بازاریابی را به عهده بگیرید. به دنبال پروژه‌ها و جدیدترین شرکت‌هایی باشید که به دنبال استخدام فریلنسری با مهارت‌های شما هستند. یادتان باشد، شما خودتان رئیس هستید، پس دست به کار شوید.

برخی از مهم‌ترین وظایفی که به عنوان یک بازاریاب برای فریلنسر شدن و ارتقای شغلی باید انجام دهید عبارتند از :

ساخت نام تجاری : ممکن است بخواهید از نام خودتان استفاده کرده یا نام دیگری انتخاب کنید. بسته به نوع کسب و کارتان (انفرادی یا شراکتی) این نام متفاوت است. بهتر است بدانید برای تبدیل شدن به یک فریلنسر حرفه‌ای که بخش زیادی از شهرت خود را در فضای اینترنت و شبکه‌های اجتماعی کسب می‌کند، باید نام شما در تمام این صفحات، رزومه و نام وب‌سایت یکسان باشد.

افزایش امنیت شبکه‌های اجتماعی : اگر نام تجاری خود را تغییر دادید این کار در تمام موارد از نام دامنه تا صفحات شبکه اجتماعی تغییر دهید. از هر سایتی که قصد استفاده از آن را دارید، مطمئن شوید که حرفه‌ای بوده و قابل سازگاری و تطبیق با پروفایل کاری شما است.

تصاویر حرفه‌ای : مهم نیست که شرکت دارید یا فریلنسری هستید که کار تولید محتوا انجام می‌دهد، بهتر است بدانید که تصویر شما بیانگر بخشی از شخصیتتان است. فریلنسر شدن ، یعنی کار کردن از راه دور، شاید گاهی جلسات آنلاین با همکاران خود داشته باشید اما به ندرت کارفرما را خواهید دید، به همین دلیل بهتر است از تصویری مناسب و حرفه‌ای برای معرفی خود در رزومه یا صفحات شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید.

 شناخت بازار کار: به عنوان کسی که مسئولیت بازاریابی خودش را بر عهده دارد شما باید از آخرین تغییرات و جدیدترین بازار کارهای مربوط به فریلنسرها باخبر باشید. در وب سایت‌هایی شبیه به پارس فریلنسر عضو شده  و از آخرین پروژه‌ها، مطالب مفید و آموزنده وبلاگ باخبر شوید. وب سایت پارس فریلنسر بزرگترین بازار کار بین المللی در ایران است که می‌توانید از کارفرمایان خارجی نیز پروژه گرفته و درآمد بیشتری داشته باشید. علاوه بر این وجود امکان ثبت نظر در نمایه هر فریلنسر باعث می‌شود بیشتر شناخته شوید. می‌توانید از اینجا کار را شروع کنید.

کاهش رقابت: در دنیایی هستیم که هر روز تکنولوژی جدیدی معرفی می‌شود. با توجه به بازار روزافزون فریلنسرها شما باید از آخرین تغییرات زمینه‌ای که در آن فعالیت دارید و نرم افزار‌ها یا سایر مواردی که باعث پیشرفت شغلی شما می‌شوند باخبر باشید. رزومه خود را مدام به روز رسانی کرده یا می‌توانید وب سایتی شخصی داشته باشید که بسیار حرفه‌ای و خوب باشد.

 ۷. چه آینده‌ای پیشرو دارید؟

بعد از گذشتن مدتی و کسب تجربه در زمینه فریلنسر شدن ، وقت آن رسیده به ارتقای کسب و کار خود فکر کنید. می‌توانید با دوستانی که در این راه با آن‌ها آشنا شده‌اید، همکاری کرده و استارتاپ یا شرکت فریلنسری خود را داشته باشید.

تلاش تلاش تلاش

بهتر است واقع بین باشید، فریلنسر شدن اصلا کار ساده‌ای نیست. در این راه باید صبر و تحمل بسیار بالایی داشته باشید تا بتوانید به موفقیت رسیده و برای سایر فریلنسرها الگو شوید. پس ابتدا با خودتان صادق بوده و بدون برنامه ریزی فریلنسر نشوید!

خروج از نسخه موبایل