تکنیکهای مقابله با استرس برای فریلنسرها
در چند سال اخیر فریلنسینگ بیش از گذشته مورد اقبال و توجه افراد واقع شده است. این روند تا قبل از پاندمی کرونا نیز در حال افزایش بود. اما کرونا سرعت بسیار زیادی به روند آن بخشید. در سال 2020 بیش از 59 میلیون فریلنسر در ایالات متحده وجود داشت. از آنجایی که افراد زیادی در طول پاندمی با مشکلات مالی مواجه شده و شغل خود را از دست دادند، فریلنسینگ برای افرادی که مهارتهای مختلف داشتند، به گزینه و جایگزین بهتری برای شغل تبدیل شد. اما فریلنسینگ هم مثل هر حوزۀ دیگری چالشهای خود را دارد. یکی از این چالشها یاد گرفتن راههای مقابله با استرس هایی است که در این حوزه وجود دارد.
چه طراح گرافیک باشید چه نویسنده، فرصتهای شغلی زیادی برای کار به صورت فریلنس وجود دارد که به شما امکان می دهد مسئولیت حرفه خود را بر عهده بگیرید، از خانه کار کنید و کارفرمای خود باشید. عالی به نظر میرسد، درست است؟
متأسفانه، مانند هر شغل دیگری، ممکن است در فریلنسری هم استرس وجود داشته باشد. درک علل ایجاد این استرسها شما را نسبت به نحوۀ انجام دادن کارهایتان آگاهتر میکند. همچنین میتواند شما را تشویق کند تا راههایی برای مدیریت این استرسها پیدا کنید.
در این مقاله قصد داریم در ابتدا به این مسئله بپردازیم که چرا فریلنسرها ممکن است استرس شغلی را تجربه کنند. سپس توصیههایی هم در مورد چگونگی مقابله با استرس برای داشتن یک شغل طولانی مدت، سالم و سازنده ارائه خواهیم داد.
راههای مقابله با استرس برای فریلنسرها چیست؟
برای اینکه بتوانید عوامل ایجاد کنندۀ استرس را بشناسید و با آنها مقابله کنید، به این نکات توجه داشته باشید:
انواع مختلف استرس را درک کنید.
بدون شک محل کار منبع رایج ایجاد استرس است. براساس نتایج یک نظرسنجی که اخیراً انجام شد، 25 درصد مردم بر این باورند که شغل آنها مهمترین منبع ایجاد استرس در زندگیشان است. در حالی که استرس معمولی محل کار ناشی از عواملی مانند ساعات طولانی، داشتن یک رئیس سختگیر یا درگیری با همکاران است، کار از خانه هم میتواند انواع مختلفی از استرس را ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: فرسودگی شغلی ناشی از دورکاری چیست و چگونه میتوانیم آن را از بین ببریم؟ |
متأسفانه افرادی هستند که شرایط شغلی فریلنسرها را درک نمیکنند. برداشتهای اشتباه بسیاری دربارۀ فریلنسینگ وجود دارد. بقیه فکر میکنند که رئیس خود بودن و دورکاری میتواند به میزان زیادی استرس زندگی فریلنسرها را کم کند. اما این نظر معمولاً درست نیست و فریلنسرها اغلب باید با دیگر عوامل استرسزا نظیر
- انزوا
- عدم ایجاد تعادل بین کار و زندگی
- حواس پرتی
دست و پنجه نرم کنند.
این که فریلنسرها رئیس خودشان هستند، روی کاغذ خیلی عالی و وسوسهانگیز به نظر میرسد، اما در عمل میتواند فرایندی استرسزا باشد. شما باید به طور مداوم برای راضی نگه داشتن مشتریان تلاش کنید و در عین حال به دنبال بازاریابی برای پیدا کردن مشتریان جدید باشید. فریلنسرها مزایایی را که کارمندان اداری سنتی دریافت میکنند ندارند و مجبورند خودشان خود را بیمه کنند، به خودشان مرخصی بدهند و تمام وظایف دیگری را که معمولاً کارفرمایان انجام میدهند به عهده بگیرند.
بنابراین دور از انتظار نیست که فریلنسرها زودتر از کارافتاده شوند. یاد گرفتن مهارتهای مدیریت زمان در تحویل پروژهها، حجم کاری زیاد و… عوامل ایجاد کنندۀ استرس در زندگی فریلنسری هستند. شناخت آسیبهایی که اضطراب میتواند ایجاد کند، باید فرد را به سمت یافتن راههایی برای مقابله با استرس سوق دهد.
روتینی پیدا کنید که برای شما مفید باشد.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که فریلنسرها میتوانند داشته باشند، یافتن راهی برای ایجاد تعادل بین زندگی کاری و شخصیشان است. ممکن است ضربالاجلهایی برای تحویل پروژهها داشته باشید. اما معمولاً ساعات کاری مشخصی نخواهید داشت.
خوابیدن، شروع کار در بعد از ظهر یا نشستن روی مبل و انجام برخی کارها با لپ تاپ میتواند وسوسه انگیز باشد. اما متأسفانه این شیوه از کار کردن برای فریلنسرها به ندرت موثر واقع میشود. در نتیجه بیشتر فریلنسرها احتمالاً به خاطر تحویل به موقع پروژههایشان در دقیقه نود ممکن است مجبور شوند چند روز تا دیر وقت کار کنند. زیرا نتوانستهاند زمانشان را مدیریت کنند و کارها را به موقع انجام دهند.
بیشتر بخوانید: تأثیر فریلنسری بر کاهش استرس و افزایش خلاقیت |
پیدا کردن روتینی که برای شما مناسب باشد میتواند تفاوت بزرگی در روند ایجاد تعادل بین کار و زندگیتان ایجاد کند. این روتین با خوابیدن در ساعت مشخصی از شب و بیدار شدن در ساعت معین هر روز صبح شروع می شود. ممکن است روال زندگی شما کمی متفاوت باشد، اما برخی از اصول اولیه در این روتین باید ثابت بمانند. از جمله:
- تعیین ساعات کاری در طول روز
- برنامهریزی برای استراحت
- انجام دادن کارها در قسمت مخصوصی از خانه
- محدود کردن عوامل ایجاد کنندۀ حواس پرتی
مطالعات نشان داده است که داشتن یک برنامۀ روزانه میتواند سلامت روان افراد را بهبود ببخشد و استرس را کم کند. تنظیم روتینی که با نیازهای شغلی و شخصی شما مطابقت داشته باشد، کنترل استرس و لذت بردن از شغلتان را آسانتر خواهد کرد.
هر روز مراقبت از خودتان را تمرین کنید.
داشتن یک روتین میتواند بخشی از مراقبت از خود باشد. اما کارهای دیگری هم هستند که باید هر روز برای مقابله با استرس و کنترل آن انجام دهید. خود مراقبتی اصطلاحی است که این روزها زیاد میشنویم، اما زمانی که بتوانیم آن را به صورت صحیح انجام دهیم بسیار مفید خواهد بود. کافی است برای خود مراقبتی به انجام دادن چند کار کوچک به صورت روزانه عادت کنید. مواردی مثل:
- پختن یک غذای سالم برای خودتان
- نوشتن احساسات و عواطف منفی روی کاغذ
- گرفتن دوش آب گرم
- وقت گذراندن با دوستان
ورزش یکی دیگر از روشهای عالی مراقبت از خود است. انجام فعالیت بدنی کافی میتواند سطح انرژی شما را افزایش دهد، سلامت روانیتان را بهبود بخشد و به شما کمک کند در طول روز تمرکز بیشتری داشته باشید. به علاوه ورزش راهی عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با بیماریهاست. اپلیکیشنهای زیادی وجود دارند که برای شروع ورزش میتوانید از آنها استفاده کنید.
سخن پایانی
این مسئله که استرس شغلی فریلنسرها میتواند به اندازۀ کارمندان مشاغل «سنتی» باشد، نکتۀ مهمی است که باید به آن توجه کرد. شما به عنوان فریلنسر باید در ابتدا این مسئله را بپذیرید. بعد از آن میتوانید هر روز روی راههایی برای مقابله با آن استرسها کار کنید. زمانی که این استرسها به خوبی مدیریت شده باشند، خواهید توانست از این که برای سالهای آیندۀ زندگیتان هم رئیس خود هستید، لذت ببرید.