وقتی در حیطهی طراحی وب، بازاریابی دیجیتال و راهبرد برندسازی شروع به کار کردم، فریلنسر بودم. همین باعث شد متوجه شوم در کارهایی که بهطور خلاقانه از منابع دیجیتال و تجاری استفاده میشود علاقه دارم؛ بنابراین تصمیم گرفتم کارم را در قالب شرکتی به نام «SeedX Inc» ادامه دهم.
حالا شاید بپرسید چه فرقی کرد؟! در ادامه به 4 تفاوت فریلنسینگ و شرکت داری اشاره میکنم.
کسبوکار شما کسب درآمد میکند نه خود شما!
وقتی شرکت تأسیس میکنید معمولاً قیمتهایی که بر اساس ساعت یا پروژه میگیرید بیشتر از وقتی است که بهعنوان فریلنسر کار میکنید.
در ابتدا ممکن است از اینکه پول بیشتری میگیرید ذوقزده شوید اما اینکه دستمزدتان بیشتر شده به این معنی نیست که درآمد خالصتان هم بیشتر میشود!
وقتی فریلنسرید، همه پولی که میگیرید (بهجز مبلغی که احتمالاً باید بابت مالیات بدهید) یکراست میرود داخل جیبتان!
اما اگر صاحب شرکت باشید این کسبوکار شماست که پول دریافت میکند نه خود شما! در حقیقت شما حقوقتان را آخر از همه میگیرید. اول باید حقوق کسانی را بدهید که با شما همکاری میکنند. در مرحلهی بعدی لازم است هزینههای تبلیغاتی، هزینههای خدمات حرفهای و دیگر هزینههای مربوطه را پرداخت نمایید. در مرحلهی آخر درآمد خالصتان مشخص میشود.
بهعلاوه همیشه باید مبلغی پول کنار گذاشته باشید تا بتوانید کسبوکارتان را گسترش دهید یا اینکه اگر مشکلی پیش آمد دستخالی نباشید.
باید برای هر پیشامدی آمادهباشید!
این مورد کمی به توضیح نیاز دارد. وقتی فریلنسر هستید همهی کارها را خودتان انجام میدهید اما وقتی صاحب کسبوکاری میشوید باید کاری کنید که اگر روزی خدایناکرده تصادف کردید هیچیک از پروژههای شرکت روی زمین نماند.
گروه شما باید آنقدر خوب و حرفهای عمل کند که اگر مشکلی پیش آمد بتواند بدون شما آن را حل کرده و کار را ادامه دهد. مثلاً یک نفر پروژهها را قبول کند، همان شخص یا فرد دیگری قرارداد ببندد، پروژه را به مدیر پروژه تحویل دهد و مدیر پروژه یک برنامهنویس بکاند (سمت سرور)، فرانتاند (سمت کاربر) و یک طراح را مسئول انجام کارهای پروژه نماید و به این شکل گروه را مدیریت کند. شما بهعنوان صاحب کسبوکار مسئول ایجاد روابط، ساخت برندی قوی و رقم زدن آیندهای درخشان برای شرکت هستید.
البته شاید لازم باشد در ابتدای کار همه یا نیمی از تمام این کارها را خودتان انجام دهید که ایرادی ندارد. داشتن سیستم مدیریتی که با استفاده از آن بتوان شرکت را گسترش داد و قدرتمند ساخت ضروری است.
تفاوت فریلنسینگ و شرکت داری در موارد حقوقی
شرکت داری شما را درگیر مسائل حقوقی نیز میکند، وقتی فریلنسرید ازنظر فنی «پیمانکار مستقل» محسوب میشوید و ممکن است مالیاتی پرداخت نکنید. اگرچه وقتی شرکت دارید یا شرکتی با مسئولیت محدود هستید و یا شرکتتان حقوقی است؛ درهرصورت باید با تمام قوانین حقوقی و مستندسازیهای مربوطه آشنا بوده و بر اساس آنها عمل کنید.
خود مدیریتی
آخرین تفاوت فریلنسینگ و شرکت داری در میزان تسلط شما روی مدیریت خودتان است.
اگر فریلنسر باشید باید بتوانید خودتان را مدیریت کنید تا به درآمدی معقول برسید. باید بااراده، منظم و متمرکز بر کار باشید.
بهعنوان صاحب شرکت باید بیشتر به خودتان سخت بگیرید چون الگوی تمام کسانی هستید که با شما کار میکنند. بهعلاوه وقتی شرکتی تأسیس میکنید تا کارها روی غلتک نیفتاده اگر روی خودتان کنترل کافی نداشته باشید به درهای بسته میخورید یا حتی ورشکست میشوید چون تقریباً همه کارها را باید خودتان انجام دهید.