هزینه ساخت اپلیکیشن موبایل چقدر است؟/ قسمت دوم
در بخش اول این مقاله به دو عامل مهمی که در تعیین هزینه ساخت اپلیکیشن موبایلها تأثیرگذار هستند اشاره کردیم. در این بخش نیز قصد داریم بقیۀ عوامل مهم و مؤثر در تعیین هزینههای طراحی و ساخت اپلیکیشنها را به شما معرفی کنیم.
عوامل مؤثر بر میزان هزینه ساخت اپلیکیشنها
3. نوع فناوریهای توسعه اپلیکیشنهای موبایل
اینکه بخواهید اپلیکیشن شما تا چه اندازه پیشرفته و حرفهای باشد تعیین میکند که چه فردی را برای توسعۀ آن انتخاب کنید. این انتخاب قطعاً تأثیر مستقیمی روی هزینه ساخت اپلیکیشن خواهد گذاشت. در ادامه به انواع اپلیکیشنها و نوع توسعۀ آنها اشاره خواهد شد.
برنامههای وب
این برنامهها از نظر فنی برنامههای موبایل نیستند، بلکه وب سایتهایی هستند که با موبایل سازگارند. این برنامهها یکی از ارزانترین گزینهها برای کسب و کارهای کوچک و نوپا هستند.
برنامههای بومی
اگر اپلیکیشنی با زبان بومی یک پلتفرم یا سیستم عامل هماهنگ باشد، بومی در نظر گرفته میشود. درواقع اگر از زبان Swift یا Objective-C برای iOS و جاوا یا Kotlin برای اندروید استفاده کنید، اپ شما بومی محسوب خواهد شد. مزیت مهم و اصلی برنامههای بومی عملکرد بهتر آنهاست. اما مسئله اینجاست که اگر بخواهید برنامۀ شما در چندین پلتفرم اجرا شود، باید آن را برای هر پلتفرم بهصورت جداگانه توسعه دهید. همین کار میتواند هزینه ساخت اپلیکیشن را نیز چندین برابر کند.
برنامههای هیبریدی
هزینه توسعۀ این اپلیکیشنها کمتر است و درواقع ترکیبی از سه فناوری اصلی وب یعنی HTML، CSS و جاوا اسکریپت هستند. این برنامهها در اصل وب سایتهایی هستند که ازطریق مرورگر موبایل در پوستۀ برنامههای تلفن همراه جاسازی شدهاند.
4. ویژگیهای اصلی اپلیکیشن
آیا به این فکر کردهاید که اپلیکیشن شما قرار است چه ویژگیهایی داشته باشد؟ هرچقدر که ویژگیهای مورد نظر شما پیچیدهتر باشند، هزینه ساخت اپلیکیشن نیز افزایش خواهد یافت. بهتر است در زمان طراحی اپلیکیشن، به این چند سؤال مهم فکر کنید:
نحوۀ ورود به اپلیکیشن
کاربران چگونه قرار است وارد فضای اپلیکیشن شما بشوند؟ هرچه اپلیکیشن شما و نحوۀ ورود به آن پیچیدهتر باشد، حدود 15 یا 20 ساعت به پروژۀ شما اضافه خواهد شد. رایجترین شیوههای ورود به اغلب اپلیکیشنها عبارت است از:
- ورود به اکانت شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک، گوگل و…
- ورود با ایمیل
- ورود با شماره تلفن
- بدون نیاز به ورود
ویژگیهای درون برنامهای
اپلیکیشن شما قرار است چه کارهایی انجام دهد؟ آیا قرار است کاربران در فروشگاه آنلاین شما لباس انتخاب کنند یا به صورت آنلاین در یک هتل اتاق رزرو کنند؟ اینکه برنامه شما قرار است چه ویژگیهایی داشته باشد، تأثیر مستقیمی روی هزینه ساخت اپلیکیشن خواهد گذاشت.
ادغام سختافزارهای برنامه
اپلیکیشن شما باید با چه ویژگیهای سخت افزاری مهمی ادغام شود؟ آیا میخواهید آن را برای یک برنامۀ فیلتر واقعیت افزوده (AR) برای رسانههای اجتماعی بسازید؟ در این صورت باید آن را با دوربین موبایلها ادغام کنید. شاید هم میخواهید در چتهای پیامرسانهای خود قابلیت ارسال و دریافت صدا را داشته باشید. در این صورت اپلیکیشن شما باید به میکروفون موبایلها نیز دسترسی داشته باشد.
سؤالهای مهم برای تخمین هزینه ساخت اپلیکیشن های موبایلی
چند سؤال مهم وجود دارد که جواب دادن به آنها موجب تخمین بهتر هزینههای طراحی و ساخت اپلیکیشنها میشود. این سؤالات عبارتند از:
- آیا لازم است برنامۀ شما با سیستمهای دیگر ادغام شود؟
- به چه زیر ساختهایی برای توسعۀ برنامهتان نیاز خواهید داشت؟ در نظر گرفتن ملاحظات زیرساختی از قبیل پایگاهها داده، محلهای ذخیره سازی ابری و امنیت شبکه تأثیر مستقیمی بر میزان هزینههای نهایی خواهند گذاشت.
- آیا برنامۀ شما به صورت مداوم به نگهداری، آپدیت و تعمیر نیاز خواهد داشت؟ باید بدانید که کار ساخت و توسعۀ اپلیکیشنها از نظر فنی تقریباً هیچ وقت تمام نمیشود! این مهم است که بتوانید به صورت مداوم به روز رسانیهای امنیتی، نگهداری و اشکال زدایی برنامه را انجام دهید.
5. اعضای مورد نیاز برای تیم ساخت اپلیکیشن
توسعه دهندگان تنها افرادی نیستند که شما برای طراحی و ساخت اپلیکیشنها به کمک و تخصص آنها نیاز دارید. تیم توسعۀ برنامههای موبایل معمولاً شامل این افراد هستند:
UI/UX دیزاینر
اینکه ظاهر برنامۀ شما چگونه است و چه احساس و تجربهای را در مخاطب ایجاد میکند مهم است. وظیفۀ UI/UX دیزاینرها این است که تجارب کاربران شما را ارتقا و بهبود ببخشند. دستمزد این افراد از ساعتی 30 تا 70 دلار متغیر است.
برنامه نویسهای موبایل
برنامه نویسان وایرفریمها، ماکاپها و استوری بوردهای طراحان UI/UX را کدنویسی خواهند کرد. دستمزد برنامه نویسان به ازای هر ساعت بین 35 تا 120 دلار است. هرچقدر که برنامۀ شما پیچیدهتر باشد، دستمزد برنامه نویسان نیز افزایش خواهد یافت.
Back-end Developer
این افراد لایههایی از داده را ایجاد میکنند که تعاملات بین برنامه، پایگاه داده و سرور را مدیریت میکند. دستمزد Back-end Developer ها نیز بین ساعتی 350 تا 120 دلار متغیر است.
بیشتر بخوانید: اصول مقدماتی کدنویسی اپلیکیشن چت (برنامه گفتگو) |
6. هزینه ساخت اپلیکیشن؛ مقایسه نرخ آژانسها با فریلنسرها
نظریهها و پیشنهادات مختلفی برای توسعۀ اپلیکیشنها در بازار امروز وجود دارد. شاید یکی از سریعترین و کمهزینهترین راههای آن استفاده از وبسایتهایی مثل Buildfire یا Apps Builder باشد. اگر یک اپلیکیشن ساده با حداقل امکانات را میخواهید، این وب سایتها میتوانند انتخاب مناسبی برایتان باشند. اما اگر میخواهید یک برنامۀ حرفهای و پیچیده طراحی کنید، به کمک توسعه دهندگان حرفهای نیاز خواهید داشت. برای پیدا کردن این افراد نیز هم میتوانید به سراغ شرکتها بروید و هم از فریلنسرها کمک بگیرید. به دلیل حذف شدن واسطهها و هزینههای اضافی در پروژههای فریلنسری، هزینه ساخت اپلیکیشن به کمک فریلنسرها نیز معقولتر خواهد بود. شما به راحتی در وب سایتهایی مثل پارس فریلنسر میتوانید به فریلنسرهای حرفهای در حوزۀ توسعه و طراحی اپلیکیشنهای موبایل دسترسی داشته باشید. برای شروع و ثبت اولین پروژۀ خود در پارس فریلنسر از طریق لینک زیر اقدام کنید:
راهنمای برون سپاری پروژه در پارس فریلنسر |
سخن پایانی
در پایان بهتر است توجه داشته باشید که تمام اعداد ذکر شده در این مقاله تخمینی هستند. درواقع هزینههای طراحی و ساخت اپلیکیشن برای هر پروژه با پروژۀ دیگر متفاوت است. مقدار نهایی این هزینهها نیز بستگی به نیازهای هر پروژه و میزان تخصص و مهارت افرادی دارد که پروژه را انجام میدهند. همکاری با فریلنسرها در این زمینه امکان صرفه جویی در هزینهها را خواهد داد. این مسئله برای اغلب افراد و به خصوص کسب و کارها و مشاغل نوپا و کوچک بسیار مهم و ارزشمند است.