دانلود تصویر ، صدا ، فوتیج ، ویدیو کلیپ از شاتراستاک ، فری پیک و 40 سایت دیگر

اشتراک نامحدود
Ad استخدام فریلنسر
فریلنسینگ

راهنمای محافظت از چشم ها در برابر کامپیوتر و صفحات نمایشگر

زمانی که شما شغلی مرتبط با کامپیوتر یا صفحات نمایشگر که نور آبی ساطع می‌کنند دارید، احتمال دارد در طولانی مدت دچار فشار چشم و مشکل بینایی شوید. به عنوان یک فریلنسر شما اغلب روز خود را صرف خیره شدن به صفحه نمایشگر لب تاب یا تبلت خود هستید و در زمان‌هایی که کار نمی‌کنید اغلب در حال چک کردن ایمیل خود هستید بنابراین مدت زمان زیادی در طول روز را صرف خیره شدن به صفحه نمایشگرها خواهید کرد.

خیره شدن زیاد به صفحه نمایشگر یا کار زیاد با سیستم و لب و تاب نه تنها باعث اختلال در دید و کاهش بینایی می‌شود بلکه خستگی‌های دیگری مانند کمر درد و درد دست  را به دلیل کار مداوم نیز، ممکن است به همراه داشته باشد. به خصوص فریلنسرهای نویسنده اغلب از درد دست و چشم خود شکایت دارند. به همین دلایل مهم بسیار اهمیت دارد که راهنمای محافظت از چشم برای فریلنسرها را بدانید. هرچند که این راهنما فقط مختص فریلنسرها نیست و برای تمام کسانی که مدام در حال کار با سیستم هستند می‌تواند مفید باشد.

درست است که به عنوان یک فریلنسر میزان درآمد شما کاملا بستگی به تلاشتان دارد اما حفظ سلامت و به خصوص دانستن راهنمای محافظت از چشم برای فریلنسرها بسیار اهمیت دارد. در تحقیقاتی که روی افراد بالغ و حتی کسانی که شغلشان مرتبط با سیستم و کامپیوتر نیست صورت گرفت، مشخص شد که یک فرد بالغ به طور متوسط روزانه ۹ ساعت از وقتش را صرف خیره شدن به یکی از انواع نمایشگرها می‌کند. بیش از نیمی از این ۹ ساعت را شما در محل کار، در حالی که روی صندلی نشسته‌اید طی خواهید کرد و در نتیجه باعث خواهد شد که دچار سردردهای مزمن و میگرنی، خشکی چشم و تاری دید شوید. حال تصور کنید که شما یک فریلنسر هستید یا شغلی دارید که نیازمند خیره شدن مداوم به صفحه نمایشگر است تصور کنید که این مشکلات چقدر می‌تواند بیشتر باشد.

با همه این تفاصیل سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که،  شما چطور می‌توانید از این آسیب‌ها جلوگیری کرده و میزان این تاثیرات را کاهش دهید.

در این مطلب سعی شده که به صورت کامل راهنمای محافظت از چشم برای فریلنسرها و کلیه افرادی که شغلی مرتبط با سیستم‌های کامپیوتری و صفحات نمایشگر دارند گفته شود تا بتواند کمک بزرگی به کاهش اثرات مخرب خیره شدن به این صفحات نمایشگر باشد.

چرا صفحه نمایشگرها باعث ایجاد فشار چشم می‌شوند؟

چرا صفحه نمایشگرها باعث ایجاد فشار چشم می‌شوند؟

قدرت بیناییی مهم‌ترین قدرت ما است و شما در تمام طول روز مشغول استفاده از چشم‌هایتان هستید. شاید برایتان سوال باشد که چرا و چطور صفحه نمایشگرها تا این حد تاثیر مخرب بر بینایی و دید شما دارند.

به عقیده دکتر پورنیما ، فارغ التحصیل آکادمی چشم پزشکان بالینی آمریکا، اغلب افراد زمانی که به صفحه نمایشگر خیره هستند کمتر پلک میزنند و بیشتر اوقات خیره هستند همین پلک نزدن و خیره شدن طولانی مدت باعث ایجاد فشار چشمی می‌شود که در اصطلاح به آن « فشار چشم دیجیتال» گفته می‌شود. فشار چشم، تاری دید و خشکی چشم از ویژگی‌های بارز این بیماری است که در طولانی مدت می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

گاهی در شرایطی با خواندن زیاد کتاب‌های پرینت شده نیز ممکن است دچار احساس درد در چشمانتان شوید، اما این درد با درد ناشی از فشار چشم دیجیتال کاملا متفاوت است. در اغلب کتاب‌های پرینت شده، کلمات با سایز استاندارد و طبق اصول چاپ می‌شوند اما در صفحه نمایشگر سایز کلمات اغلب استاندارد نیست و وجود کنتراست، زمینه روشن و انعکاس نور پس زمینه باعث می‌شود که دچار چشم درد شده و اغلب در پایان روز دچار سردرد شوید.

تاثیرات ناشی از فشار چشم دیجیتال ممکن است دائمی نباشد و با کمی استراحت دوباره دیدتان به حالت قبلی باز گردد اما عدم رسیدگی به این شرایط و جدی نگرفتن آن‌ها باعث می‌شود دچار مشکل شوید. مشکل فشار چشم دیجیتال به راحتی و تنها با چند تغییر در روش کار و زندگیتان قابل حل است و به راحتی می‌توانید از شر سردرد و چشم درد مزمن راحت شوید.

چطور به چشمانمان استراحت دهیم ؟

دانستن راهنمای محافظت از چشم برای فریلنسرها به خصوص برای افزایش بازدهی در عین حفظ سلامت بسیار اهمیت دارد. بنابراین بهتر است بدانید که چطور به چشمانتان در بین کارها استراحت داده و از شر سردردهای روزانه خود خلاص شوید. من به شخصه به عنوان یک فریلنسر و کسی که در تمام طول روز به مانیتور خیره است اغلب در بعدازظهرها دچار سردردهای میگرنی هستم و به کمک قهوه سردردم را درمان می‌کنم اما این کار روش خوبی نیست و استفاده طولانی مدت از کافئین عواقب دیگری مانند بی خوابی دارد و رفع این سردردهم موقتی است. اگر شماهم مانند من از این روش برای رفع سردرد خود استفاده می‌کنید بهتر است این کار را کنار گذاشته و روش صحیح مقابله با فشار چشم دیجیتال را بدانید.

چطور به چشمانمان استراحت دهیم ؟

یکی از روش‌های استراحت دادن به چشم‌ها استفاده از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ است. در این روش به ازای هر ۲۰ دقیقه خیره شدن به مانیتور و صفحه نمایشگر، نگاه خود را از صفحه بگیرید و به جسمی در ۲۰ قدمی خود برای مدت زمان ۲۰ ثانیه خیره شوید. در صورتی که احساس می‌کنید چشمانتان خشک شده است می‌توانید از قطره «نفازولین» یا «اشک مصنوعی» استفاده کنید.

یکی دیگر از موارد مهم در راهنمای محافظت از چشم برای فریلنسرها تغییر تنظیمات نمایشگر است. نه تنها با کمک حرکات چشمی بلکه به کمک چند تنظیم ساده از صفحه مانیتور خود می‌توانید به کاهش این دردها نیز کمک کنید. از تنظیمات صفحه نمایشگر میزان روشنایی و کنتراست صفحه را کاهش دهید. تنظیمات صفحه تلفن همراه و تبلت خود را در حالت روز و شب قرار دهید و اگر نور مانیتور سیستم شما را اذیت می‌کند، با تنظیم آن میزان روشنایی را کاهش داده یا آن را در حالتی قرار دهید که کمترین آسیب را به چشمانتان برساند. می‌توانید از محافظ صفحه ضد تابش استفاده کرده تا میزان انعکاس نور از صفحه مانیتور را به حداقل برساندو  در صورت خیره شدن مداوم به سیستم چشمانتان دچار سیاهی و تاری دید نشوید.

 

 

در صورتی که از آن دسته افراد عاشق خواندن کتاب الکترونیک هستید می‌توانید از نرم افزارهایی که برای محافظت از چشم در زمان خواندن کتاب از روی تبلت و تلفن همراه طراحی شده‌اند استفاده کنید. یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی شده در این زمینه به نام E-ink است که به راحتی می‌تواند با تغییر صفحه نمایش شما به صفحه‌ای شبیه به کتاب‌های استاندارد کمک شایانی به کاهش آسیب‌های چشم در زمان مطالعه کتاب‌های الکترونیک کند. در واقع تحقیقاتی که در این زمینه انجام شد ثابت کرده است استفاده از این اپلیکیشن‌های تاثیر بسزایی در کاهش خستگی بصری دارد.

از دیگر موارد راهنمای محافظت از چشم برای فریلنسرها که باید تبدیل به یکی از عادات شما شود، طرز صحیح نشستن نسبت به سیستم و لب تاب است. در کنار رعایت کردن همه این موارد گفته شده دقت کنید  که در حالتی مسلط و صاف نسبت به کامپیتور و لب تاب خود نشسته‌ باشید. صفحه نمایش و مانیتور باید به اندازه یک بازو یا ۲۰ تا ۲۸ سانت از صورت شما فاصله داشته باشد و در صورتی که برای خواندن نوشته‌های رو صفحه دچار مشکل هستید هرگز سر و شانه خود را برای دیدن بهتر به صفحه مانیتور نزدیک نکنید و در عوض سعی کنید که فونت و اندازه نوشته‌ها را زیاد کنید تا برای خواندن دچار مشکل نشوید.

مشکلات چشمی و اختلال در بینایی تنها مضرات خیره شدن مداوم به صفحه نمایشگرهای دیجیتال و مانیتورها نیستند، یکی دیگر از مسائل جدی خیره شدن طولانی مدت به مانیتور، بی خوابی و اختلالت خواب است. به عقیده دکتر پتال، هنوز هیچ مدرک علمی مبنی بر تاثیر نور آبی ساطع شده از صفحه نمایشگر دیجیتال بر بینایی وحود ندارد. اما این نور آبی باعث ایجاد اختلال شدید در خواب خواهد شد.

نور آبی ساطع شده از صفحه مانیتور و نمایشگر به صورت مصنوعی می‌تواند باعث شود که مغز شما فریب خورده و چرخه خوابتان برهم بخورد، نور آبی در واقع شبیه سازی شده نور روز است و باعث ایجاد تحرک در بدن می‌شود و در صورتی که عادت دارید با تلفن همراه یا تبلتان تا ساعات پایانی شب کار کنید یا حتی به عنوان یک فریلنسر علاقه دارید در شب کار کنید اغلب دچار بی‌خوابی خواهید شد.

همانطور که می‌دانید خواب شب تاثیر بسیار زیادی در سلامت بدن انسان دارد و در صورتی که چرخه خواب شما ناسالم باشد در طولانی مدت منجر به افزایش فشار خون، قند خون و هزاران مشکل دیگر خواهد شد. بنابراین توصیه می‌شود که همیشه دو تا سه ساعت قبل از خواب و حداکثر تا یک ساعت قبل از خوابتان همه صفحه نمایشگرها و مانتیورها را خاموش کرده و در عوض کتاب‌های چاپ شده بخوانید. زیرا تاثیر بسیار زیادی در ارامش روانی و حفظ سلامت چشمتان دارد.

عینکی‌ها و محافظت از چشم

عینکی‌ها و محافظت از چشم

در نهایت اگر فردی هستید که از عینک استفاده می‌کند این نکته در راهنمای محافظت از چشم برای فریلنسرها می‌تواند برایتان مفید باشد، اگر دچار اختلا در بینایی شده‌اید و احساس می‌کنید با عینک، بازهم دچار تاری دید هستید، وقت آن شده برای آزمایش دوباره جشم و تعیین نمره عینکتان به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که نمره چشم و عینکتان درست نباشد یا پایین‌تر از سطحی باشد که شفاف نمی‌بینید، با خیره شدن طولانی مدت به صفحه مانیتور و نمایشگرهای دیجیتال ممکن است دچار مشکلات جدی چشم و خطرات فشار چشم شوید.

حتی در صورتی که تصور می‌کنید مشکلی برای دیدن ندارید و مدت زمان زیادی است که از آخرین تست تعیین شماره عینکتان می‌گذرد و بهتر است ریسک نکرده و حداقل برای تعویض شیشه عینکتان اقدام کنید. از شیشه‌های پلاستیکی آنتی رفلکس استفاده کنید تا انعکاس نور از صفحه مانیتور به چشم شما را به حداقل برساند.

مراقب چشم‌هایتان باشید!

در نهایت برای نتیجه گیری از تمام گفته‌هایی که در قالب راهنمای محافظت از چشم برای فریلنسرها آوردیم، به نکات بسیاری اشاره شد که نه تنها برای فریلنسرهایی که دائم به مانیتور خیره هستند، بلکه برای تمام افرادی که همیشه و هرکجا چه برای گذرندان وقت و چه برای انجام کارهایشان دائم با تلفن همراه، تبلت یا لب تاب مشغول هستند می‌تواند مفید باشد. شاید تصور کنید که چون فریلنسر هستید و همه درآمدتان به تلاش و کار خود شما بستگی دارد باید مشکلات و سلامتی خود را برای کسب درآمد بیشتر نادیده بگیرید، اما فقط لحظه‌ای تصور کنید که بدون داشتن چشم یا قدرت بینایی کم چطور می‌خواهید کار کنید؟ بنابراین بهتر است مشکلات خود به خصوص اختلالات بینایی را جدی گرفته و در صورت بروز مشکل با مراجعه به پزشک یا تغییر روش زندگی خود سریعا به درمان و حل آن بپردازید.

اگر شما هم با هرکدام از مشکلات مربوط به کار مدوام با کامپیوتر و تبلت روبه رو شده‌ و توانسته‌اید آن را درمان کنید، می‌توانید تجربیات خود را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید. دقت داشته باشید پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و رسیدگی زودهنگام به مشکلات می‌تواند از بروز اختلالات بزرگتر جلوگیری کند.

اگر دوستی دارید که می دانید این راهنما می‌تواند برایش مفید باشد، این مطلب را با او به اشتراک بگذارید و سهم بزرگی در حفظ سلامت دوست خود داشته باشید.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا