اگر جزو آن دسته افرادی هستید که وبسایتهایی که خوب طراحی شدهاند نظرتان را جلب میکنند، احتمالاً ذوق هنری و گرافیکی دارید. یک طراح گرافیک از یک پست اینستاگرام گرفته تا یک تبلیغ خلاقانه برای یک بیزینس محلی، از رویکردی هنری برای ایجاد محتوای جذاب استفاده میکند. نتیجۀ کار او افراد را ترغیب به انجام اقدام خاصی میکند. مثلاً شاید شما از کار یک طراح گرافیک الهام گرفته و ترغیب به خواندن این مقاله شده باشید!
اگر رویای گرافیست بودن را در سر دارید اما هیچ تجربۀ کاری مشابه یا مهارتی در این زمینه ندارید، میتوانید از همین حالا شروع کنید. این مسیر سادهتر از چیزی است که فکرش را میکنید. اگر دوست دارید در این مسیر قدم بگذارید، این مقاله را تا انتها بخوانید.
یک طراح گرافیک دقیقاً چه کاری انجام میدهد؟
قبل از اینکه نرم افزار فتوشاپ را دانلود کنید و به دنبال پیدا کردن مشتری باشید، بهتر است در ابتدا بدانید که یک گرافیست دقیقاً چه کاری انجام میدهد.
طراحان گرافیک در صنعت هنرهای گرافیکی و تصویری مشغول به کار هستند. آنها انواع محتواهای تصویری اعم از تایپوگرافی، موشن گرافیک، عکسها و دیگر عناصر طراحی را برای مشتریان خود تولید میکنند.
طراحان گرافیک به طور متوسط سالانه در حدود 50 میلیون تومان درآمد دارند. اما گرافیستهای فریلنسر درآمدهای بسیار بیشتری هم خواهند داشت. اما چرا این اتفاق میافتد؟ به دلیل این که گرافیستهایی که به صورت فریلنس کار میکنند به جای اینکه در یک شرکت با نرخ معین استخدام شوند، مشتریان مختلفی با نرخهای متغیر دارند.
بیشتر بخوانید: 120 منبع و ابزار رایگان برای طراحان گرافیک/ قسمت اول |
ممکن است به این فکر کنید که ورد به صنعت گرافیک دشوار است یا به مهارتهای تخصصی بسیاری نیاز دارید. اما اینگونه نیست و کار شما چندان هم سخت نخواهد بود. تنها مدرک تحصیلی مورد نیاز در رشتۀ طراحی گرافیک، داشتن یک ذهن و چشم خلاق و علاقه به یاد گرفتن کار با برنامههای کاربردی جدید و انواع روشهای طراحی است. شما در کنار اینها به یک برنامه و نرم افزار پرقدرت و حرفهای نیاز دارید تا برای ورود به دنیای گرافیک به شما کمک کند.
مراحل تبدیل شدن به یک طراح گرافیک:
ما در ادامه یک نمای کلی از نحوۀ ورود به حوزۀ طراحی گرافیک بدون داشتن تجربههای مشابه در این حوزۀ کاری را برایتان آوردهایم.
یک نمونه کار بسازید
تجربه نداشتن شما در حوزۀ گرافیک، به معنای این نیست که نمیتوانید برای خودتان یک یا چند نمونه و مجموعه کاری بسازید. شما میتوانید نمونه کارهایتان را با هدف به اشتراک گذاشتنن با مشتریان احتمالی خود بسازید. مثلاً میتوانید کارتان را با ساختن طراحهای خاص برای برندهای مورد علاقهتان شروع کنید. پنج برندی را که دوست دارید انتخاب و کارتان را شروع کنید. برای هر برند 5 طرح مختلف در انواع گوناگون بسازید. مثلاً:
پستهای اینستاگرام
یک صفحۀ اصلی وب سایت
اینفوگرافیک
بروشورهای محصولات
جلد مجله
لوگو
و…
بیشتر بخوانید: 120 منبع و ابزار رایگان برای طراحان گرافیک/ قسمت دوم |
بعد از اتمام کارتان میتوانید نمونه کارهایتان را در وب سایتهای فریلنسری مثل پارس فریلنسر به اشتراک بگذارید.
از رایگان کار کردن نترسید!
شما وقتی که نمونه کار داشته باشید، میتوانید خدمات خود را به مشتریان ارائه دهید. اما یادتان باشد که شما یک گرافیست آماتور هستید. بنابراین نمیتوانید در سفارشهای اولیۀ خودتان از مشتریها هزینههای گزاف و غیرمعقول دریافت کنید. مسئله در اینجا کاملاً برعکس است. شما میخواهید تجربۀ کار با مشتریان مختلف و تحویل دادن به موقع سفارشها را تمرین کنید. بنابراین در روزها و ماههای اول کارتان به جای تلاش برای ثروتمند شدن سریع، سعی کنید رایگان یا با هزینۀ کمتر کار کنید تا دیگران از این طریق شما را بشناسند.
بیشتر بخوانید: به عنوان طراح گرافیک همکاری آزمایشی را قبول کنیم یا نه؟ |
درواقع شما میخواهید خدمات و مهارتهای خود را به صورت داوطلبانه یا ارزانتر ارائه دهید. زیرا میخواهید خلاقیت و مهارتها و تجارب خود را از این طریق بیشتر کنید. آموزش در حین کار کردن یکی از بهترین راهها برای ایجاد اعتماد به نفس است. درواقع یکی از بهترین راههای یادگیری، آموزش از طریق آزمون و خطا کردن است. اما مسئله به همین جا ختم نمیشود. شما وقتی شروع به کار کردن برای دیگران میکنید، فرصت خلاقیت دارید و میتوانید پروژهها و نمونه کارهای بیشتری برای خودتان بسازید. همچنین میتوانید به جای نمونه کارهای اولیه، نمونه کارهای واقعی و قویتر خود را به مشتریان بعدی ارائه کنید.
بعد از اینکه چند مشتری واقعی پیدا کردید و تجربیاتتان بیشتر شد، میتوانید کار در پلتفرمهای بزرگتر را شروع کنید. این کار میتواند فرصتهای بیشتر و بهتری را برایتان ایجاد کند.
فریلنسینگ را در پارس فریلنسر شروع کنید
ممکن است در ابتدای کار نتوانید پروژههای گرافیکی مرتبط را پیدا کنید. اما به کمک پلتفرم شغلی مستقلی مثل پارسفریلنسر، میتوانید یک حساب کاربری بسازید و به زودی به تعداد بیشماری از مشتریان دسترسی داشته باشید. شما در پارس فریلنسر میتوانید در سطوح مختلف برای پروژههای مشتریان مختلف پیشنهاد ثبت کنید. ممکن است لازم باشد در ابتدا نرخ کمتری را برای کارتان در نظر بگیرید تا شناخته شوید. بعد از اینکه تعداد سفارشهای موفق شما به تعداد قابل توجهی رسید، میتوانید آرام آرام قیمت را هم افزایش دهید.
به طراح گرافیک بودن عادت کنید
وقتی به منابع آموزشی مختلف برای یادگیری مهارتهای گرافیکی دسترسی داشته باشید، تبدیل شدن به یک طراح حرفهای به هیچ عنوان دور از ذهن نیست. تنها چیزی که در این مسیر به آن نیاز دارید یک دیدگاه درست و عزمی راسخ برای افزایش مهارتها و خلاقیتهایتان است. با ادامۀ چنین مسیری، تجربیات زیادی نیز به دست خواهید آورد. اما به خاطر داشته باشید که به همان اندازه که تجربه مهم است، عادت کردن به طراحیهای گرافیکی هر روزه هم مهم است. شما باید هر روز برای طراحیهای جدید وقت بگذارید، مطالعه کنید، تکنیکهای تازه یاد بگیرید و با طراحان گرافیک دیگر به صورت حضوری یا آنلاین ارتباط برقرار کنید. همچنین میتوانید از پارس فریلنسر نیز برای مدیریت کارهای خود و جذب کردن مشتریان جدید استفاده کنید.