بسیاری از افراد خوشنام و ثروتمند دنیا، روزگاری بسیار فقیر و برخی حتی از لحاظ اجتماعی جزء رده پایین جامعه بوده اند؛ مارک زاکربرگ، استیو جابز، بیل گیتس و …
اگر به بیوگرافی آن ها توجه کنیم، علاوه بر این که شوق و اشتیاق به ثمر رساندن یک یا چند ایده را در سر داشته اند، همگی از کمترین امکانات و دارایی هایشان برای موفقیت استفاده کرده اند.
امروز در پارس فریلنسر با شما هستیم تا با یکدیگر بخشی از محیط زندگی مان را که به کار فریلنسینگ اختصاص داده ایم رنگ و بویی دیگر بخشیم و لحظه به لحظه بیشتر به موفقیت نزدیک شویم. با ما همراه باشید
منزل، محیط کار شما
اینکه از جای برمیخزیم و بلافاصله وارد دفتر کار می شویم از مزایای کار کردن در خانه است، اما همین مسئله که نکات مثبتی را در برمیگیرد می تواند به آسانی آرامش و بخش زندگی فردی شما را نیز تحت الشعاع قرار دهد. بنابراین با نکات ارزشمند ذیل به آسانی این نگرانی ها را متوقف می کنیم.
همانطور که می دانیم کار فریلنسینگ همه و همه به خودمان باز می گردد، نه همکاری داریم، نه رئیسی و نه…
باید بدانیم ابتکار عمل دست ماست، بنابراین باعث می شود تا ذهنی قوی تر داشته باشیم و خلاقیت به کار ببریم.
محیط کار بی ابزار، مانند عالم بی عمل
مسئله دیگر استفاده از ابزار و وسایلی است که داریم، اگر لپ تاپ نداریم با استفاده از یک مینی کیس 200-600 هزار تومانی و LCD یا CRT که مبلغی بین 50 تا 300 هزار تومان دارد، به آسانی همرده شرکت های قدرتمند قرار میگیریم! اگر مودم نداریم، به جای پرداخت یک هزینه ثابت مودم سالیانه یا ماهیانه و هزینه مودم، یک دانگل 50 هزار تومانی تهیه کرده و بسته تلفن همراه را به صورت سالیانه تهیه می کنیم که هم به صرفه تر بوده و هم در خارج از منزل می توان هنگام تفریح، از آن برای دیدن فیلم یا تلگرام و اینستاگرام استفاده کرد!
برای وسایل اداری، باید هر چیزی را که نیاز است تهیه کنید یا برون سپاری کنید، مثلا اگر نیاز به چاپ دارید و چاپگر ندارید، آیدی تلگرام نزدیک ترین کافی نت را یادداشت کنید و فایل چاپی را ارسال کنید تا در اولین فرصت آن را داشته باشید و تحویل بگیرید. اگر دوربین تلفن تان از کیفیت خوبی بهره مند باشد با برنامه هایی نظیر CamScanner می توان برگه یا تصاویر را به آسانی اسکن کرد. تمامی لوازم های تحریر مورد نیاز نظیر کلیپس اداری، پانچ، گیره کاغذ، خودکار، مداد پاک کن، از جمله مُهر های خاص و … را نیز در اختیار داشته باشید، شک نکنید به زودی به آن ها نیاز پیدا خواهید کرد.
دفتر کار، محیط دفتر کار می خواهد!
گاهی پیش می آید که نیاز به ملاقات کارفرما به وجود می آید، در این شرایط، چاره ای جز چیدمان اصولی اتاق کار و رعایت مسائلی نظیر نزدیکی به درب را وجود نخواهد داشت. بدین ترتیب می شود تا حد امکان از ادغام حریم خصوصی و محل کار اجتناب کرد؛ در همین راستا استفاده از پارتیشن های شیک و ارزان قیمت که ضمنا متحرک هم هستند، خالی از لطف نیست.
بهتر است لوازم پذیرایی از جمله انواع نوشیدنی های رسمی، دمنوش ها، کیک و چاشت ها را نیز تهیه کنید تا هم هنگام حضور کارفرما سربلند بیرون آیید و هم در هنگام استراحت گه گداری ناخنکی به آن ها بزنید!
ابزار خلاقیت فراموش نشود
همیشه یک تقویم، یک دفترچه یادداشت و یک دفترچه همراه داشته باشید. تقویم، شما را برای یادداشت های کوتاه و نگاه کردن به تاریخ های خاص و همینطور تعیین قرار ملاقات کمک می کند.
می توانید در دفترچه یادداشت (بزرگ) لیست کارهای امروز و حتی فردا را یادداشت کنید – دقت داشته باشید ترجیحا فقط سرفصل را بنویسید و از پرگویی و تعیین زمان دقیق خودداری کنید- ما روبات نیستیم!
دفترچه همراه نیز می تواند به شما در یادداشت کردن ایده های جدید کمک کند، به طوری که اگر در مسیری هستید، و طرحی یا نوشته ای فورا به ذهنتان می آید، سریعا آن را می نویسید، زیرا ذهن ما بیش از چیزی که فکر کنید فرَار است. فقط همیشه همراه باشد! فراموش نکنید.
در صورت امکان خود را بیمه کنید
استفاده از بیمه های اختیاری به شما کمک می کند تا با پرداخت هزینه ماهیانه یا سالیانه ای نسبتا ناچیز پس از x سالی که تعیین می کنید، بازنشسته شوید و حقوق مستمری دریافت نمایید. ضمنا در هنگام بیماری هم (احتمالا!) به کمک تان خواهد آمد.
در صورت امکان مثل یک شرکت حقوقی رفتار کنید
برای راحت تر بودن، می توانید یک یا چند فرد دیگر را به صورت حضوری یا غیرحضوری دریافت نمایید، آبدارچی پاره وقت استخدام کنید، اشتراک روزنامه و مجله تهیه کنید و … این چیز ها بیش از آن چیزی که فکرش را بکنید به شما قوت قلب خواهد داد.
با توجه به کارتان از شبکه های اجتماعی و اینترنت استفاده کنید
افراد مسئولیت ها و کار های مختلفی را برعهده می گیرند؛ مثلا اگر طراح باشید می توانید با ساخت اکانت های اجتماعی و طراحی یک سایت برای خودتان، کسب و کارتان را گسترش دهید و همزمان با استفاده از سایت های فریلنسینگ، علاوه بر کسب درآمد بیشتر، به برندینگ شخصی نیز دست بیابید. البته این نکته از اُپن مایند بودن مدیریت محترم سایت پارس فریلنسر است، اگر نه چنین چیزی را در هیچ سایت آزادکاری دیگر نخواهید خواند!
استراحت، استراحت، استراحت!
برای اینکه از خستگی فرار کنید، بهتر است در روز های کاری هر 2 ساعت یکبار، 15 الی 30 دقیقه به خود استراحت بدهید، و حداقل تعطیلات رسمی را کاملا تعطیل کنید. داشتن بین 1 الی 2 روز تعطیلی در هفته می تواند شما را شارژ کند. البته گاهی هم پیش می آید، که در روز های عادی کلا پروژه ای برای انجام نیست، و این اصلا جای نگرانی ندارد. می توانید به آسانی با دوستان تان قرار بگذارید، به سینما بروید، فیلم تماشا کنید و …
چکیده
نکات بالا، نکات بسیار مهمی هستند که حتی هر فردِ استخدام شده در ادارات و شرکت ها نیز با استفاده از آن (احتمالا) می تواند از حضور در شرکت بکاهد یا به عنوان اضافه کاری از آن ها استفاده کند. زیرا موارد بالا نه تنها به شما در چینش یک بیزنس شخصی یاری خواهد رساند، بلکه در تنظیم روابط فردی و زندگی شخصی نیز انشاءالله کمک خواهد نمود. بسیاری از نکات بالا از تجربیات فردی چند فریلنسر نشأت گرفته اند و استفاده از آن خالی از لطف نیست؛ به قول سعدی خوشنام؛
مرد خردمند هنر پیشه را
عمر دو بایست در این روزگار
تا بیکی تجربه آموختن
در دگری تجربه بردن بکار