دنبال نیروی متخصص برای استخدام یا انجام پروژه‌هات هستی؟

رایگان آگهی ثبت کن!
Ad استخدام فریلنسر
برنامه نویسی

چرا فلاتر Flutter محبوب‌ترین SDK (کیت توسعۀ نرم افزار) موبایلی بین پلتفرمی است؟/بخش دوم

در بخش اول این مقاله به بخشی از مهم‌ترین دلایلی که Flutter را به یکی از محبوب‌ترین کیت‌ها در میان توسعه دهندگان وب و اپلیکیشن تبدیل کرده است اشاره کردیم. در این مقاله نیز ادامۀ این دلایل و ویژگی‌های را بررسی خواهیم کرد.

چرا Flutter  در بین توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل محبوب است؟

انعطاف پذیری بالا

توسعه دهندگان باید بتوانند به راحتی ویژگی‌های مختلفی را به برنامه‌ها اضافه کنند یا کم کنند. Flutter از برنامه Firebase Google استفاده می‌کند که مقیاس پذیری زیادی دارد. Firebase به‌روزرسانی‌های سریعی برای پایگاه داده‌ها فراهم می‌کند که به اطمینان از همگام‌سازی سریع داده‌ها در بین کلاینت‌ها کمک می‌کند. Firebase همچنین تعداد به‌روزرسانی‌های لازم برای همگام‌سازی را بهینه می‌کند و به حداقل می‌رساند؛ به این معنا که افزودن کاربران تأثیر منفی بر عملکرد آن نخواهد گذاشت.

ارائۀ تجربه‌های کاربری فوق العاده

برای اینکه اپلیکیشن‌های موبایل واقعاً موفق باشند، باید رابط کاربری خوب، جذاب و کاربردی داشته باشند. و Flutter در ایجاد یک تجربۀ کاربری برجسته عالی است.

کاتالوگ ویجت داخلی فلاتر بر ارائه عناصر کاربردی با کارایی بالا و جذابیت‍‌های بصری هیجان انگیز تمرکز دارد. ایجاد رابط‌های کاربری از ابتدایی‌ترین تا پیچیده‌ترین اینترفیس‌ها با چندین مؤلفه تقریباً با فلاتر آسان است. برنامه‌های فلاتر مستقیماً در کد بومی و بدون نیاز به مراحل تفسیر کد میانی کامپایل می‌شوند. در مقایسه با سایر برنامه‌های توسعه بین پلتفرمی مانند React Native که به پل‌هایی بین کد و عناصر بومی نیاز دارند، Flutter مراحل پردازش اضافی را حذف می‌کند. همین ویژگی نیز موجب کاهش عملکرد و سرعت آن به‌طور قابل توجه می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: 5 مرحله برای ساخت اپلیکیشن‌های موبایل/ قسمت اول

 

فلاتر

معایب استفاده از Flutter چیست؟

مانند هر SDK دیگری، Flutter نیز کامل نیست. در حالی که نقاط قوت این کیت بیشتر از نقاط ضعف آن است، ضروری است که توسعه دهندگان آینده نگر Flutter از محدودیت‌های آن نیز آگاه باشند. در ادامه به بعضی از مهم‌ترین نقاط ضعف و محدودیت‌های فلاتر اشاره خواهیم کرد.

بزرگ و حجیم بودن

اندازه برنامه یک نگرانی اساسی برای بسیاری از توسعه دهندگان است. اگرچه اکثر دستگاه‌های تلفن همراه دارای فضای ذخیره‌سازی زیادی هستند، عکس‌ها، ویدیوها و بازی‌های گرافیکی متعدد می‌توانند به سرعت ظرفیت دستگاه را پر کنند. هر چه دستگاه موبایل قدیمی‌تر باشد، این مشکل نیز در آن بزرگ‌تر است.

برنامه های Flutter مستقل هستند و همۀ کدهای لازم برای اجرای برنامه را به جای تکیه بر عناصر پلتفرم، به صورت یک جا در خود دارند. در نتیجه اندازۀ این برنامه بزرگ‌تر از سایر برنامه‌هاست. برای توسعه دهندگانی که به دنبال جذب گسترده‌ترین طیف کاربران بالقوه هستند، اندازۀ برنامه‌های ممکن است مشکل ساز باشد و توسعه دهنده را به انتخاب یک زبان دیگر سوق دهد.

 

بیشتر بخوانید: 5 مرحله برای ساخت اپلیکیشن‌های موبایل/ قسمت دوم

 

عدم وجود کتابخانه‌های شخص ثالث

دسترسی به کتابخانه‌های شخص ثالث به کاهش زمان و هزینه‌های توسعه کمک می‌کند و بسیاری از توسعه دهندگان به شدت به منابع شخص ثالث متکی هستند. کاتالوگ ویجت داخلی Flutter گسترده است و سایت بسته رسمی Flutter هزاران گزینه دارد. با این حال، از آنجایی که فلاتر هنوز نسبتاً جوان و تازه‌کار است، کتابخانه‌های شخص ثالث آن نیز هنوز منابع کمتری نسبت به سایر ابزارهای توسعه در دسترس دارند. با این حال، محیط فلاتر شخص ثالث با انتقال کاربران بیشتری به محیط برنامه به سرعت در حال رشد هستند و می‌توانید انتظار داشته باشید که با گذشت زمان این مشکل از بین برود.

معایب فلاتر

پلتفرم‌های محدود

در حال حاضر تعداد پلتفرم هایی که اپلیکیشن‌های فلاتر در آنها کار می‌کنند محدود است. به عنوان مثال نمی‌توانید برنامه‌های watchOS یا tvOS یا Apple CarPlay را با استفاده از Flutter توسعه دهید. با توجه به اینکه انتظار می‌رود کل فروش ساعت هوشمند در پنج سال آینده به یک چهارم میلیارد دستگاه برسد، این یک محدودیت بسیارحیاتی است و باید فکری برای برطرف کردن آن بشود. فلاتر سعی می‌کند با ارائه راه حل‌هایی مانند افزودن پسوندهای بومی Apple Watch به برنامه‌های تحت اجرای خود  این مشکل را برطرف کند.

 

بیشتر بخوانید: هزینه ساخت اپلیکیشن موبایل چقدر است؟/ قسمت اول

 

برای استفاده از Flutter  باید زبان دارت را یاد بگیرید.

برای استفاده از فلاتر، باید زبان برنامه نویسی دارت گوگل را بدانید. در حالی که یادگیری Dart برای برنامه نویسان شی گرا چندان دشوار نیست، اما به اندازۀ زبان‌های شی گرای دیگر مانند C#، جاوا و جاوا اسکریپت شناخته شده نیست و مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. در نتیجه توسعه دهندگانی که به دنبال رسیدن سریع به بازار هستند، ممکن است فلاتر را به دلیل این اضافه شدن به منحنی یادگیری دور بزنند.

بیشتر بخوانید: بهترین ابزارهای توسعه نرم افزاری چابک

شاید برای اندروید بهتر از iOS باشد.

جای تعجب نیست که عملکرد فلاتر ممکن است در اندروید بهتر از iOS باشد. در حال حاضر بعضی از امکانات و ویژگی‌های iOS در اندروید پشتیبانی نمی‌شود، زیرا اصلاحات و به‌روزرسانی‌های Flutter به بازار آمدند. به هر حال، گوگل، برجسته‌ترین حامی اندروید، نیروی پشت فلاتر است و اندروید اکثریت قریب به اتفاق بازار موبایل را از آن خود کرده است. از آنجایی که فلاتر یکی از محصولات گوگل است، توسعه دهندگان اندروید  بیشتر از توسعه دهندگان iOS از آن استفاده می‌کنند. برخی از پیشنهادها نیز وجود دارد که ویژگی‌های جدید اندروید آن را سریع‌تر از ویژگی‌های iOS به فلاتر تبدیل می‌کند. بنابراین توسعه دهندگانی که بر بازار iOS متمرکز شده‌اند باید به نسخه‌های آینده فلاتر امیدوار باشند.

اپلیکیشن اندروید

بیشتر بخوانید: هزینه ساخت اپلیکیشن موبایل چقدر است؟/ قسمت دوم

آینده Flutter چه خواهد بود؟

پس از افزایش انفجاری استفاده از فلاتر در سه سال گذشته، سهم بازار آن نیز در حال افزایش است. اما توسعه دهندگان نباید به این موضوع به عنوان نشانه‌ای نگاه کنند که فلاتر به زودی از بین می‌رود یا استفاده از آن محدود می‌شود. شما فقط می‌توانید فرض کنید که محبوبیت فعلی این ابزار باعث می شود Google تلاش کند تا برخی از اشالات مشکل سازتر آن، به ویژه اندازه و حجم زیاد برنامه را برطرف کند. در این صورت کمبود منابع شخص ثالث نیز خود به خود حل خواهد شد. با توجه به سادگی و قدرت فلاتر، احتمالاً در آینده نیز به طور گسترده از سوی توسعه دهندگان استفاده خواهد شد. بنابراین آیندۀ فلاتر آینده‌ای بسیار موفق و درخشان پیش بینی می‌شود و احتمالاً استفاده از آن هر روز بیش از روز قبل رایج خواهد شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا