دنبال نیروی متخصص برای استخدام یا انجام پروژه‌هات هستی؟

رایگان آگهی ثبت کن!
Ad استخدام فریلنسر
تولید ویدئوطراحی و خلاقیت

5 نکته برای تبدیل شدن به یک فیلمبردار فریلنسر موفق

برای کسانی که کارهایی در حوزۀ ویدئو انجام می‌دهند، رئیس خود بودن یک مزیت ارزشمند است. به دلیل ویژگی‌های خاصی که این حوزۀ کاری دارد، خیلی‌ها ترجیح می‌دهند به‌صورت فریلنس در آن مشغول باشد. این انتخاب تا زمانی که حداقل یک مشتری ثابت داشته باشید، عالی است. ما در این مقاله 5 نکتۀ مهم برای تبدیل شدن شما به یک فیلمبردار فریلنسر موفق ارائه خواهیم کرد.

 یک فیلمبردار فریلنسر چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

1. وعده‌های غیر عملی ندهید!

ممکن است بعضی از ما فکر کنیم که برای به دست آوردن یک پیشنهاد شغلی، هر کاری که بتوانیم باید انجام دهیم. یادتان باشد که شما به‌عنوان یک فیلمبردار فریلنسر، شرح وظایف مشخص و زمان محدودی دارید. فریلنسری فقط وعدۀ انجام دادن کار نیست، شما باید به فکر ایجاد روابط طولانی مدت با کارفرمایان خود باشید. وقتی بیش از حد به کارفرما قول و وعده بدهید و از پس انجام کارها برنیایید، مشتری‌های خود را یکی پس از دیگری از دست خواهید داد.

روی مهارت‌های خودتان تمرکز و آنها را تقویت کنید. چیزی را که می‌توانید عالی انجام دهید به بازار عرضه کنید تا بتوانید مشتری‌های خاص و دائمی داشته باشید. اگر تخصص شما فیلمبرداری از مصاحبه‌هاست، یک تهیۀ کنندۀ حرفه‌ای مصاحبه باشید، نه یک دوربین به دستِ همه‌کاره!

شما می‌توانید در یک زمان مناسب روی تقویت بقیۀ مهارت‌ها در خودتان هم کار کنید. اما فقط وقتی در یک مهارت حرفه‌ای شدید، آن را عرضه کنید. مشتریان دوست ندارند وقت و هزینۀ خود را صرف آزمون و خطای شما در حوزۀ یک مهارت بکنند.

استخدام فریلنسر

2. آن‌تایم باشید و پروژه را به موقع تحویل دهید.

وقتی برای تحویل پروژه زمان مشخصی در نظر گرفته شده، حتماً دلیلی دارد! بیشتر مشتری‌ها برای انجام پروژه زمان مشخصی دارند. اگر نتوانید پروژه را به‌موقع تحویل دهید، احتمالاً آن کارفرما را از دست خواهید داد. یکی از نکات مهم موفقیت یک فیلمبردار فریلنسر، تحویل دادن به‌موقع کارهاست. ممکن است لازم باشد برای تحویل یک پروژه در زمان مقرر، مجبور باشید شب قبل از آن را بیدار بمانید. یادتان باشد که اگر مجبور بودید، باید حتماً این کار را انجام دهید!

هرچقدر که تجربۀ شما در برنامه‌ریزی بیشتر شود، بهتر آن را انجام خواهید داد. کم‌کم یاد می‌گیرید که برای تحویل پروژه‌ها در موعد مقرر، چگونه باید برنامه‌ریزی کنید. به آسان یا سخت بودن این کار فکر نکنید. مهم‌ترین کاری که باید در فریلنسری انجام بدهید، تحویل به‌موقع پروژه‌هاست.

نکتۀ مهم:

یادتان باشد که هیچ‌وقت نباید کیفیت کار را فدای تحویل به‌موقع آن بکنید. شما باید در حد توان خودتان، بهترین خروجی را برای پروژه داشته باشید. اگر کیفیت کارتان مناسب نباشد، نمی‌توانید رضایت مشتری را جلب کنید. در بعضی مواقع هم تا زمان رسیدن به کیفیت خوب، کارفرماها پروژه را از شما تحویل نمی‌گیرند.

3. از بازخورد مشتری‌ها استقبال کنید.

شما یک فیلمبردار فریلنسر حرفه‌ای هستید که در کار خود جدی است. این خیلی خوب است. اما یادتان باشد که مشتری کسی است که هزینۀ کار شما را می‌پردازد و شما برای او کار می‌کنید. اینکه چقدر در کارتان حرفه‌ای و خوب هستید، مهم نیست. مشتری‌ها بالاخره بازخوردها، پیشنهادها و انتقادهایی برای شما خواهند داشت.

بعضی وقت‌ها ممکن است شما تمام انرژی و تخصص خود را صرف یک پروژه کنید، اما مشتری خروجی کار را نپسندد. در چنین مواقعی باید صبور باشید و بتوانید با مشتری گفتگو و او را قانع کنید. بعضی وقت‌ها هم حق با مشتری است. باید به نکات و ایراداتی که می‌گوید توجه و آنها را برطرف کنید. شما باید بتوانید به حرف مشتری گوش کنید و چیزی به او بدهید که خواهان آن است. شما می‌توانید از کارهایی که برای پروژه کرده‌اید دفاع کنید، اما یادتان باشد که حرف آخر را مشتری می‌زند. در نظر نگرفتن ایده‌های مشتری و اعمال نکردن تغییراتی که مد نظر آنهاست، موجب می‌شود که مشتری‌ها را از دست بدهید.

فریلنسینگ

4. خونسرد و آرام باشید.

این نکته مکمل نکتۀ قبلی است، اما به‌طور کلی در همۀ کارهایی که انجام می‌دهید باید آن را مد نظر داشته باشید. همۀ آدم‌ها دوست دارند با کسانی کار کنند که خونسرد و بدون استرس فعالیت‌هایشان را پیش می‌برند. مهم نیست که چقدر در حرفۀ خود به‌عنوان یک فیلمبردار فریلنسر مهارت دارید. اگر فردی استرسی و بدخُلق باشید، مردم ترجیح می‌دهند که با شما کار نکنند. هرچقدر که آدم‌ها از بودن در کنار شما لذت بیشتری ببرند و کار با شما راحت باشد، بیشتر به سراغتان خواهند آمد. گاهی اوقات خونسردی و آرامش شما تنها عاملی است که پروژه را در مسیر درست خود حفظ می‌کند.

5. یک نرخ ثابت برای پروژه ارائه نکنید.

البته دربارۀ این توصیه نظرات موافق و مخالف زیادی وجود دارد. اما اگر به فکر موفقیت مالی خودتان به‌عنوان یک فیلمبردار فریلنسر هستید، این پیشنهاد را جدی بگیرید.

هرچقدر هم که در برنامه‌ریزی مهارت داشته باشید، ممکن است یک اتفاق غیرمنتظره برای پروژه بیفتد. تغییرات و ادیت‌های لحظه آخری، تغییر مسیر پروژه و… باعث می‌شود که یک پروژه بیشتر از حد انتظار طول بکشد. اگر نرخ ثابتی در ابتدا ارائه کرده باشید، نمی‌توانید هزینۀ این تغییرات ناگهانی را به آن اضافه کنید. علاوه بر این، زمانی که نرخ شما برای انجام پروژه‌ها ثابت باشد، مشتری‌ها احتمالاً تغییرات بیشتری از شما خواهند خواست. چون می‌دانند که این تغییرات هزینۀ بیشتری برای آنها ندارد.

پس چه باید بکنید؟ بهترین راه این است که به مشتری‌ها نرخ ساعتی اعلام کنید. در ادامه نیز باید به‌طور تخمینی به آنها بگویید که برای هر پروژه به چه مقدار زمان نیاز خواهید داشت. در این صورت اگر به استراحت نیاز داشته باشید، می‌توانید هزینۀ ساعت‌های استراحت را دریافت نکنید. اگر هم کارفرما انتظار تغییرات زیادتری داشته باشد، می‌توانید به او یادآوری کنید که این کار موجب افزایش هزینه‌های پروژه خواهد شد.

یادتان باشد که اگر در کارتان حرفه‌ای باشید، مشتری‌ها هم ارزش کار و وقت شما را درک می‌کنند.

استخدام فیلمبردار

سخن پایانی

فیلمبردار فریلنسر بودن می‌تواند کاری بسیار جذاب و سرگرم‌کننده باشد. شما از این طریق می‌توانید با بسیاری از افراد و مشاغل بزرگ همکاری کنید. اگر بتوانید به‌مرور مشتری‌های وفادار و ثابتی برای خودتان پیدا کنید، می‌توانید درآمد زیادی داشته باشید. یادتان باشد که توجه به این 5 نکته در کنار تقویت مهارت‌ها، رمز موفقیت شما در فریلنسری خواهد بود.

 

 

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا