دنبال نیروی متخصص برای استخدام یا انجام پروژه‌هات هستی؟

رایگان آگهی ثبت کن!
Ad استخدام فریلنسر
فریلنسینگطراحی و خلاقیت

به عنوان طراح گرافیک همکاری آزمایشی را قبول کنیم یا نه؟

گرفتن کار به عنوان طراح گرافیک به سادگی انتخاب کیک از میان چند کیک در قفسه شیرینی فروشی نیست. آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چرا بیشتر طراحان پس از مدتی کار کردن به صورت مستقیم با کارفرماهای مختلف اقدام به تأسیس شرکت یا مجموعه طراحی به مدیریت خود یا کار به صورت فریلنسر زده‌اند؟

عوامل متعددی وجود دارند که کار کردن به عنوان یک طراح گرافیک را سخت و دشوار می‌کند. از جمله این موارد همکاری آزمایشی است. هر چقدر رزومه و پورتفولیو شما تکمیل باشد باز هم کارفرما و شرکت‌هایی وجود خواهند داشت که به شما در ازای درخواست همکاری و ارسال رزومه کاری پیشنهاد همکاری به صورت آزمایشی در مدت‌زمانی معلوم را می‌دهند.

اما چرا پروسه همکاری آزمایشی می‌تواند سخت و ناکارآمد باشد؟ به‌گونه‌ای که در بسیاری از موارد باعث می‌شود فرد دیگر هیچ علاقه‌ای به مانند آنچه که قبل از به دست آوردن فرصت شغلی داشت، نداشته باشد و با گذشت زمان احساس کند که در گردابی گیج کننده فرو رفته است. این احساس تا جایی می‌تواند پیش برود که طراح گرافیک دست از رسیدن به استخدام نهایی برداشته یا به سمت آزادکار بودن متمایل شود. نکته قابل توجه در طراح گرافیک آزادکار بودن این است که درصد کمی از کارفرماها از فریلنسر درخواست همکاری آزمایشی می‌کنند چرا که رزومه هر فرد می‌تواند بیان کننده توانایی‌های او باشد. علاوه بر این کار به صورت آزادکاری دارای راحتی‌های مخصوص به خود است که خیال کارفرما را از بابت نتیجه نهایی کار راحت می‌کند.

با این وجود همیشه می‌توان هوشیار بود و نشانه‌هایی از یک همکاری آزمایشی کارآمد یا ناکارآمد را دریافت کرد. امروز در پارس فریلنسر همراه شما خواهیم بود تا نگاهی کلی به مبحث همکاری آزمایشی برای طراحی گرافیکی داشته باشیم.

طراح گرافیک

هدف از مرحله همکاری آزمایشی چیست؟

هدف از برگزاری مرحله آزمایشی همکاری با شرکت در حالی که شما رزومه کامل به همراه مستندات لازم را ارائه داده‌اید چیست؟ معمولاً شرکت‌ها به چند عنوان خاص و فهمیدن برخی از ویژگی‌های شما درخواست همکاری آزمایشی می‌دهند، از جمله این که:

  • آیا شما آشنایی لازم با سیستم کاری شرکت یا فرصت شغلی را دارید؟
  • چه مدت‌زمان طول می‌کشد تا شما بتوانید یک کار با کیفیت موردنظر کارفرما و استانداردهای شرکت تولید کنید.
  • شما چقدر می‌توانید خودتان را در شرایط پرفشار کاری کنترل و مدیریت کنید؟

برخی از کارفرماها به شما اجاره می‌دهند که مرحله آزمایشی را در خانه سپری کنید و برخی دیگر فرصت لازم را در خود شرکت ایجاد می‌کنند؛ اما برای یک طراح گرافیک دورکار مسلماً همه مراحل در خانه و به دور از محیط کاری است. در این مرحله ممکن است به شما وظایفی داده شود که کاملاً غیر لازم و بیهوده باشد، اما چگونه می‌توانید از این نوع وظایف اطلاع پیدا کنید تا دچار دور باطل انجام دادن آن‌ها نشوید؟

همکاری آزمایشی قبل از مصاحبه حضوری

هوشیار باشید زمانی که کارفرما از شما درخواست کار به صورت همکاری آزمایشی قبل استخدام در خانه می‌کند در حالی که اصلاً مصاحبه اولیه‌ای از شما صورت نگرفته است، به احتمال زیاد این نشانه می‌تواند به دلیل:

  • سردرگمی کارفرما از آنچه که می‌تواند از طراح گرافیک انتظار داشته باشد.
  • نیاز کارفرما به یک طراح گرافیک فریلنسر با قیمت ارزان و در نهایت شاید بدون پرداخت حقوق باشد.
  • عدم توجه کارفرما و مسئول استخدام به رزومه کاری یا نبود ادله کافی در رزومه یا پورتفولیو شما باشد.

همکاری آزمایشی بعد از مصاحبه حضوری

اما اگر به شما بعد از مصاحبه حضوری، پیشنهاد کار به شکل آزمایشی داده شد، فرایند کمی حساس‌تر می‌شود و نباید ساده از کنار آن عبور کنید. به عنوان یک کارمند آزمایشی یا فریلنسر آزمایشی، می‌بایست بدانید که کار کردن با سیستم اداری و درون شرکتی هر مجموعه‌ای می‌تواند مشکل باشد. تجربه نشان داده است که اکثر طراحان گرافیک در هماهنگ کردن خود با سیستم کاری مجموعه دچار مشکل شده و در مرز عدم پذیرش نهایی قرار گرفته‌اند.

طراح گرافیک

چه زمان همکاری آزمایشی را باید قبول کرد؟

خب تا به اینجا دانستید که کارفرما می‌تواند تحت شرایط مختلف و بر اساس معیارهای گوناگون از شما درخواست همکاری آزمایشی کند، گاه این همکاری برای اثبات بیشتر شما به او و گاه به علت ندانم کاری کارفرما است؛ اما سؤال بزرگ این است، چه زمان باید همکاری آزمایشی را قبول کرد؟ بستگی به شرایط و نحوه همکاری آزمایشی دارد.

قبول صد در صد همکاری آزمایشی

برای مثال شما از فرصت شغلی پیش آمده به عنوان طراح در یک مجموعه نام‌آشنا و حتی نوپا، مطلع شده‌اید و رزومه لازم برای همکاری را هرچند که کامل و به همراه پورتفولیو غنی از نمونه‌های کاری خود ارسال کرده‌اید. بعد از مدتی بر اساس توانایی شما و خوش‌اقبالی درخواست مصاحبه حضوری به شما داده می‌شود. بعد از انجام مصاحبه، شرکت به شما گواهی توانایی لازم برای همکاری را با مجموعه می‌دهد اما مدتی را برای همکاری به صورت آزمایشی تعیین می‌کند. نوبت شما است، قبول کنید یا نه؟ ما به شما پیشنهاد می‌کنیم، درخواست همکاری آزمایشی را با جان و دل قبول کنید.

در این موارد شرکت و مسئولین انتخاب شما، رزومه را تائید و لازم دانسته‌اند که شخصیت فردی شما خارج از رزومه و سوابق کاری گذشته را تائید کنند. از جمله مواردی که شما باید از خود در طول دوره همکاری آزمایشی نشان دهید، قدرت تطابق با محیط کاری جدید، توانایی اداره امور در شرایط سخت و همچنین روابط مناسب با دیگر همکاران است؛ بنابراین اگر دوست دارید که در مجموعه با شرایط گفته شده کار کنید می‌بایست فرصت را از دست ندهید هرچند ممکن است باب میل شما نباشد.

تردید در همکاری آزمایشی

حالت دومی هم وجود دارد که چندان نمی‌توانید به آن اطمینان کنید. تصور کنید بعد از ارسال رزومه، از سوی شرکت درخواست همکاری آزمایشی بدون مصاحبه حضوری داده می‌شود، به مانند بازطراحی لوگو، صفحه وب سایت یا مثال‌های مشابه که جنبه کاری دارند. چه باید کنید؟ قبول کردن همکاری آزمایشی در این مورد، کاملاً ریسکی است.

با دید خوش‌بینانه می‌توانید این همکاری آزمایشی را قبول کنید و مشغول به کار روی پروژه داده شده کنید؛ اما در نظر داشته باشید که هر لحظه ممکن است شما از سوی شرکت هرچند با وجود انجام دقیق پروژه و تلاش فراوان، رد شوید. این رد شدن می‌تواند به واسطه نداشتن ویژگی‌های کافی برای همکاری باشد و می‌تواند دلیل دیگری به مانند سوء استفاده از شما به عنوان نیروی کار بدون هزینه باشد. اگر شما یک طراح گرافیک تازه‌کار هستید، نمی‌توانید هر درخواست همکاری آزمایشی را رد کنید و باید به جان بخرید و به صورت آزمایشی با کارفرما وارد همکاری شوید.

طراح گرافیک

آیا درخواست همکاری آزمایشی عادی و مرسوم است؟

تا زمانی که شما تبدیل به یک طراح کارکشته یا طراح ارشد نشده‌اید، می‌بایست همکاری آزمایشی با کارفرماها را به احتمال زیاد پشت س بگذارید. علاوه بر طراح گرافیک، طراحان روابط کاربری و طراحان محصولات نیز ملزم می‌شوند که همکاری آزمایشی با شرکت داشته باشند تا خود را به کارفرما اثبات کنند. آنچه که کار آزمایشی را متمایز می‌کند، شما نیستید، بلکه کسی است که قصد استخدام شما را دارد، یعنی کارفرما.

کارفرماهای همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم ممکن است منظور و قصد متفاوتی از همکاری آزمایشی داشته باشند. برای مثال کارفرمایی وجود دارد که شما را بدون توجه به رزومه و همچنین سابقه کاری گرافیکی که ارسال کرده‌اید، قبول کرده است و ملاک برای پذیرش نهایی را سربلند بیرون آمدن از دوره همکاری آزمایشی قرار داده است. این گونه کارفرمایان حتی اگر شما سابقه کاری را پر از سوابق کاری کرده باشید دوباره از شما درخواست همکاری به صورت تست خواهند کرد.

برخی دیگر از کارفرمایان به بدی و بی‌حوصلگی دسته قبل نیستند، اما به آنچه که شما نوشته‌اید اعتماد چندانی ندارند و دوست دارند که با چشم خود مهارت‌های شما را مشاهده کنند. این دسته از کارفرماها حتی در زمینه طراحی گرافیکی دورکاری نیز وجود دارند و از شما درخواست ارسال و انجام نمونه کاری هرچند ساده دارند.

طراح گرافیک

آیا ممکن است بی‌منظور از شما درخواست همکاری آزمایشی شود؟

چرا که نه. بستگی به شرکتی که شما با آن همکاری خواهید داشت، ممکن است همکاری آزمایشی تخصصی یا عمومی باشد. تخصصی بودن همکاری آزمایشی به واسطه وجود دپارتمان طراحی و همکاری کردن طراحان دیگر در بررسی خروجی نهایی شما است؛ اما در برخی موارد همکاری تستی و آزمایشی کاملاً بی‌منظور و عمومی است. هدف از این نوع همکاری مشخص شدن میزان علاقه شما به کار در مجموعه و همچنین اثبات برخی از ویژگی‌های شما به کارفرما برای انجام نهایی کار است. در برخی موارد شما می‌بایست آموزش‌های لازم برای انجام کار پیش روی خودتان را در شرکت به صورت همکاری آزمایشی تجربه کنید که امیدواریم لازم نباشد در مورد قبول کردن بی‌چون و چرای این مورد، صحبتی داشته باشیم.

آمادگی برای همکاری آزمایشی چگونه امکان‌پذیر است؟

متأسفانه هیچ شانسی برای کسب آمادگی بیشتر برای شرکت در دوره آزمایشی ندارید. شرکت‌ها معمولاً بدون هیچ پیش زمینه‌ای از شما درخواست همکاری در زمینه‌های مرتبط کاری می‌کنند لذا نمی‌توانید تمرکز خود را روی یک شاخه قرار دهید؛ بنابراین از شما به عنوان یک جویای کار درخواست داریم که آرامش خود را قبل و هنگام همکاری خود با شرکت حفظ کنید تا در نهایت منجر به همکاری دائمی شما با آن‌ها شود.

طراح گرافیک

در هر صورت، پورتفولیو خود را تکمیل کنید

چه آزمون همکاری آزمایشی وجود داشته باشد یا نه! چه کارفرمای باحوصله برای بررسی رزومه‌های نهایی داشته باشید یا نه! باید شما در تکمیل کردن پورتفولیو خود اهتمام کامل به کار ببرید. رزومه نماینده شما در اتاق کار رئیس شرکت است که می‌تواند ابروی شما را حفظ یا کاملاً شما را خجالت زده کند. لذا همیشه رزومه تصویری یا پورتفولیو خودتان را به روز و تکمیل کنید. ما در پارس فریلنسر سابق بر این مقاله، در مورد نگارش یک پورتفولیو موفق در سایت و همچنین به عنوان رزومه شخصی به طور کامل صحبت داشته‌ایم.

«همکاری آزمایشی سراشیبی هست که ممکن است شما را با سرعت زیاد به سمت دره یا سکوی پرتاب پیش ببرد»

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا