استخدام فریلنسر سریع و کمتر از 2 دقیقه شد!

ثبت رایگان !
Ad استخدام فریلنسر
فریلنسینگکارآفرینی

تفاوت بین مشاغل خانگی ، دورکاری، فریلنسری، قراردادی و غیره چیست؟

تفاوت بین مشاغل خانگی و کارهایی که از خانه اداره می‌شود بسیار زیاد است. مانند بسیاری از صنایع، کار در خانه هم انواع مختلفی دارد که گاهی معنا و مفهوم این مشاغل باهم به اشتباه گرفته می‌شود و گاهی تصور می‌شود همه این کارها به یک معنا و مفهوم هستند. به خصوص گاهی افراد برای تعریف شغلی که در خانه دارند از مفهوم فریلنسری استفاده می‌کنند که در واقع کاملا اشتباه است و اغلب مشاغل خانگی خویش کارفرما هستند.

در واقع اکثر مردم کلمه «شغل» را برای هر کاری که انجام می‌دهند به کار می‌برند، زمانی که صحبت از مشاغلی که در خانه انجام می‌دهند می‌شود باید دقیقا تفاوت بین این مفاهیم را بدانید و با دانستن این تفاوت به راحتی نوع شغل خود را تعیین کنید.

در این مطلب تفاوت اصلی بین مشاغل خانگی مانند دورکاری، خویش کارفرما بودن و فریلنسری را برای شما عنوان خواهیم کرد.

 کسب و کارهای خانگی

مشاغل و بیزینس‌های خانگی به آن دسته از مشاغلی گفته می‌شود که شما در آن خودتان رئیس خود هستید و سرمایه گذار این کسب و کار هم باز شخص شما است. تنها به دلیل این که شما کسب و کار خود را از خانه مدیریت می‌کنید به این معنا نیست که به صورت پاره وقت یا ساعتی کار خواهید کرد. داشتن کسب و کار خانگی به معنای یک شغل بی فایده با سرمایه گذاری کم نیست. بسیاری از کارآفرینان شرکت‌های مولتی میلیون دلاری کارمندانی دارند که کار از خانه برایشان راحت‌تر است و بسیاری از شرکت های بزرگ امروزی در ابتدا تنها یک شغل خانگی ساده بودند و هیچ گسترشی نیافته بودند.

مزایای داشتن شغل و کسب و کار خانگی

۱. شما برای لذت خود کار می‌کنید. از آنجایی که خودتان کارفرمای خود هستید می‌توانید سرگرمی‌‌ها و چیزهایی که شما را به هیجان می‌آورد را به محیط کار خود اضافه کنید.

۲. کسب درآمد به نسبت تلاش شما بستگی دارد. به خصوص برای زنان که در اغلب موارد با کار کردن در یک زمینه مشابه نسبت به مردان پرداختی بسیار کمتری دارند، داشتن یک شغل و کسب و کار خانگی می‌تواند باعث شود که درآمد بسیار خوبی داشته باشند و در برخی موارد حتی از مردان نیز پولدارتر شوند.

۳. جدول کاری منعطفی خواهید داشت. برنامه کاری شما کاملا بستگی به خودتان دارد، می‌توانید همزمان هم کنار خانواده باشید و هم از کار خود لذت ببرید. می‌توانید با داشتن یک کسب و کار خانگی اوقات فراغت بیشتری داشته باشید و در عین حال نگران رد کردن مرخصی و کاهش حقوق نباشید.

۴. کار را بنا به نظر خود پیش خواهید برد. اگر پیش از داشتن یک کسب و کار خانگی تجربه کار کردن با شرکت‌ها به عنوان کارمند را داشته باشید به راحتی اهمیت این موضوع را دریافت خواهید کرد. با داشتن یک شغل خانگی به راحتی می‌توانید برنامه‌های بیشتری برای افزایش درآمد و سوددهی و موفقیت خودتان پیاده کنید و به خوبی روی کارتان تمرکز داشته باشید.

۵. میزان پرداخت مالیات مربوط به مشاغل خانگی اغلب کمتر از سایر موارد است و کاملا بسته به درآمد شما دارد. با در نظر کرفتن شرایط مالیاتی شما می‌توانید پول بیشتری را پس انداز کرده و میزان کمتری مالیات پرداخت کنید.

معایب داشتن یک کسب و کار خانگی

۱. موفقیت یا عدم موفقیت این تجارت و شغل خانگی کاملا به شما بستگی دارد. هر نتیجه خوب  یا بدی که از کسب و کار خود بگیرید کاملا به تصمیمات شما مربوط بوده است. مسئولیت سنگین مشاغل خانگی چیزی است که فقط باید اهل ریسک و تلاش باشید تا بتوانید در آن موفق باشید.

۲. هیچ تضمینی برای درآمد شما در این نوع مشاغل وجود ندارد. شما هیچ حقوق ثابتی ندارید و همه چیز بستگی به خود شما دارد.

۳. نوسانات درآمدی ممکن است باعث شود در این راه نا امید شوید. زمانی که شما مدیر یک کسب و کار خانگی هستید بسیار در معرض خطر نوسانات درآمدی قرار دارید. در برخی از ماه‌ها درآمد بسیار بالایی دارید و در عوض ماه‌ها ممکن است بدون درآمد باشید و گاهی حتی ضرر هم بدهید. بنابراین در این گونه مشاغل بسیار اهمیت دارد که درآمد خود را پس انداز کنید تا در ماه‌هایی که ممکن است درآمد خوبی نداشته باشید شما و کسب و کارتان را نجات دهد. در واقع باید بدانید که چطور هوشمندانه پس انداز کنید و پول خود را صرف کارهای بیهوده نکنید.

۴. ممکن است برای رسیدن به موفقیت مجبور باشید بیش از حد کار کنید. به خصوص در ابتدای راه شاید مجبور باشید بیش از حد توان و ساعت‌های زیادی مشغول به کار باشید تا بتوانید به موفقیت برسید.

۵. کمبود سرمایه گذاری یکی دیگر از مشکلات مشاغل خانگی است. در اغلب موارد مشاغل خانگی یا سرمایه بسیار کمی برای شروع دارند و بدون هیچ کمکی باید کسب و کار خود را شروع کنند.

۶. در حالی که ممکن است مشمول پرداخت مالیات کمتری شوید اما گاهی قوانین مالیاتی بر سر راه شما وجود دارد که شاید باعث ایجاد مشکل در سر راه کسب و کار شما شود. به هر حال باید از قوانین مالیاتی پیروی کرده تا بتوانید کسب و کار خود را به صورت قانونی اداره کنید.

حال که با اولین تعریف از انواع مشاغل خانگی آشنا شدیم و دانستیم که کسب و کارهای خانگی دقیقا به چه چیز گفته می‌شود و مسائل و معایب آن را بازگو کردیم، باید گفت که شاید دلیل روی آوردن بسیاری از افراد به راه اندازی یک کسب و کار خانگی این است که می‌توانند کاری که دوست دارند را انجام دهند و عاشق شغل خود باشند. راه اندازی یک کسب و کار خانگی می‌تواند بسیار موفق باشد و خیلی زود به شهرت و درآمد زایی برسد، اگر شما به عنوان صاحب کسب و کار با مشورت دیگران و افراد خبره در این زمینه، یک برنامه کاری و مدیریت منظم داشته باشید و برای کسب و کار خود ارزش قائل شده و وقت بگذارید.

دورکاری

کار با لباس بیرون

دورکاری اغلب به آن دسته از مشاغل گفته می‌شود که فرد برای یک شرکت یا کارفرما از خانه یا جایی که در آن راحت است و محل اصلی شرکت نیست از طریق اینترنت و تلفن همراه کارها را انجام می‌دهد. مانند همه مشاغل دورکاری هم می‌تواند به صورت پاره وقت یا تمام وقت انجام شود. در این دسته از مشاغل حقوق و مزایایی وجود دارد که شاید در سایر مشاغل دیده نشود.

مزایای داشتن یک شغل دورکاری

۱. در این نوع از مشاغل شما اغلب با یک حقوق ثابت استخدام می‌شوید و یکی از بزرگترین نگرانی‌‌های افرادی که از خانه کار می‌کنند را ندارید. شما به عنوان یک فرد دور کار حقوقتان را به صورت منظم و ثابت دریافت می‌کنید.

۲. در صورتی که توسط کارفرمای مربوطه استخدام شوید، همانند یک کارمند سنتی هستید که ساعات کاری مشخص دارد و کارفرما حتی می‌تواند شما را اخراج کند. در صورتی که اخراج  شوید باید به دنبال استخدام شدن در کار دیگری باشید.

۳. جایی که می‌خواهید در آن کار کنید کاملا بستگی به شما دارد. ممکن است راحت باشید در خانه کار کنید یا ترجیح دهید در یک کافه دنج کارهایتان را تمام کنید. بسته به نظر کارفرما شما حتی می‌توانید در سفر هم کارهایتان را دنبال کنید.

۴. جدول کاری شما منعطف است، به این ترتیب که بسته به زمان‌های آزادی که دارید می‌توانید کار خود را انجام دهید. بسیاری از افرادی که به صورت دورکاری شاغل هستند می‌توانند با برنامه ریزی به صورت جدول از پس کارهای خود بربیایند و در صورتی که نیاز بود مرخصی بگیرند.

معایب داشتن یک شغل دورکاری

۱. اغلب حقوق پرداختی به افراد دور کار، به خصوص آن دسته از افرادی که غیر حرفه‌ای هستند بسیار کم است. اغلب افراد غیر حرفه‌ای که به صورت دورکاری مشغول به کار هستند ساعتی بین ۸ تا ۱۵ دلار ( برای کشورهای اروپایی و آمریکا، بالطبع این هزینه در ایران بسیار کمتر است) دستمزد خواهند گرفت.

۲. انعطاف پذیری این شغل به نسب خویش کارفرما و کارمندان قراردادی بسیار کمتر است. هرچند که گفته شد جدول کاری افراد دورکار، منعطف است اما بازهم برای هرچیزی شما نیاز دارید که از کارفرمای خود اجازه بگیرید و در اکثر موارد چون در محل شرکت یا اداره کار نمی‌کنید کارفرما با گرفتن مرخصی از جانب شما مخالفت خواهد کرد.

۳. اکثر مزایای که گفته شد برای افراد حرفه‌ای است و اگر حرفه‌ای نیستید تقریبا هیچ مزایایی نخواهید داشت.

۴. امنیت شغلی شما به عنوان یک دورکار بیشتر از سایر مشاغل خانگی نیست. تنها به این دلیل که شما یک درآمد ثابت دارید نباید تصور کنید که امنیت شغلیتان تضمین شده است. سابقه اخراج شدن افراد دورکار توسط کارفرمایان بسیار زیاد است.

۵. پیدا کردن شغل به عنوان یک فرد دور کار اغلب یک چالش بزرگ است. پیدا کردن مشاغل دورکاری به نسبت سایر شاغل‌ها کمی سخت‌تر است باید با شرکت‌های معتبر کار کنید تا بعد از تمام شدن کارشان بدون پرداخت دستمزد شما را رها نکنند.

۶. با داشتن یک شغل دور کاری ممکن است احساس تنهایی کنید. البته این مورد در تمام مشاغل خانگی دیده می‌شود، زیرا شما در محیط کار نیستید و به جز خودتان همکار دیگری ندارید بنابراین ممکن است احساس کنید تنها هستید.

تا به اینجای مطلب کمی با تفاوت مشاغل خانگی آشنا شدید. در تحقیقات اخیر مشخص شده که اخیرا وضیعت مشاغل دورکاری رو به بهبود است و بسیاری از کسب و کارهای بزرگ به دنبال استخدام افراد به صورت دورکاری هستند. در صورتی که یک شغل ثابت دارید، داشتن یک شغل دورکاری منبع درآمد خوبی برای پس انداز کردن است. کارفرمایان کسب و کارهای بزرگ به دنبال استخدام افرادی هستند که مسئولیت پذیر، وقت شناس باشند و بتوان روی آن‌ها حساب کرد، در صورتی که در خود این ویژگی‌ها را سراغ دارید می‌توانید برای مشاغل دورکاری درخواست دهید و دستمزد بالایی دریافت کنید.

تعریف  فریلنسرها و استخدام قراردادی چیست ؟

فریلنسرها و افرادی که به صورت قراردادی کار می‌کنند هردو به عنوان خویش کارفرما شناخته می‌شوند و مانند کسب و کارهای خانگی هستند. هرچند افرادی که به صورت قراردادی کار می‌کنند استخدام می‌شوند تا به صورت پاره وقت یا تمام وقت برای یک کارفرما کار کنند اما تفاوتشان با دور کارها در این است که خودشان میزان دستمزد را عنوان کرده و  با کارفرما یا مشتری باید به توافق برسند. بنابراین فریلنسرها و افرادی که به صورت قراردادی در خانه کار می کنند مانند صاحبان کسب و کارهای خانگی باید مالیات خویش کارفرما را پرداخت کنند.

در اکثر موارد از فریلنسرها و قراردادی‌ها درخواست می‌شود تا فرم قرارداد با کارفرما را پر کنند تا شغل آن‌ها به رسمیت شناخته شود و رسما توسط شرکت استخدام شوند. این قرارداد برای حمایت از عدم اشتراک گذاری یا افشای مطالب شرکتی است که فریلنسر برای آن‌ها کار می‌کند.

تفاوت بین کار کردن به صورت فریلنسری و قراردادی

تفاوتی که اغلب بین افرادی که به صورت قراردادی کار می‌کنند با فریلنسرها در این است که از افراد دسته اول خواسته می‌شود در صورت استخدام شدن توسط یک شرکت هرگز و تحت هیچ شرایطی کاری مشابه یا نمونه آن چیزی که برای شرکت دیگر انجام داده است را هیچ کجا انجام ندهد. برای فریلنسرها ها اغلب اوضاع به همین منوال است اما آزادی عمل بیشتری دارند و از آن جایی که می‌توانند همزمان برای چند شرکت کار کنند با حفظ قانون کپی رایت می‌توانند کارهای خود را به عنوان نمونه برای شرکت‌های دیگر ارسال کنند.

کارمندان قراردادی و کارفرمایان

اگر به عنوان کارمند قراردادی که در خارج از محیط شرکت یا اداره کار می‌کند استخدام شدید، دقت داشته باشید که رتبه بندی کارمندان قرار نگیرید، گاهی کارفرمایان برای عدم پرداخت مالیات افراد را به صورت قراردادی و خارج از محیط کار استخدام می‌کنند، اما شما به عنوان یک کارمند باهوش باید بدانید که وظیفه پرداخت مالیات درآمد شما اگر به صورت قراردادی باشید به عهده کارفرما خواهد بود و در صورت عدم پرداخت، فرار مالیاتی محسوب می‌شود که عواقب خوبی برای کارفرما ندارد.

مزایا و معایب فریلنسری و قراردادی کار کردن

مزایای کار کردن به صورت فریلنسری و قراردادی بسیار شبیه به زمانی است که شما یک کسب و کار خانگی داشته باشید، شما یک برنامه کاری بسیار منعطف دارید و استقلال بسیار زیادی در کار خواهید داشت و مزایای آن نسبت به دورکاری بسیار بالاتر است. اما معایب این دسته از مشاغل هم بسیار شبیه هم و می‌توان از مهم‌ترین معایب آن به عدم امنیت شغلی، نوسانات درآمدی، تنهایی و قوانین پیچیده مالیاتی اشاره کرد.

کلام آخر

حال که تفاوت مشاغل خانگی و به طور کلی آن دسته از مشاغلی که خارج از محیط کار صورت می‌گیرند را دانستیم، باید به این سوال پاسخ داد که کدام یک از انواع مشاغل خانگی برای شما مناسب است؟

تصمیم به کار در خانه، تصمیم بسیار مهمی است که راه رسیدن به موفقیت در آن اصلا ساده نیست و سختی‌های بسیار زیادی دارد. اگر به دنبال آزادی و انعطاف در کار هستید، با بررسی شرایط و مهارت‌های خود انتخاب خود را انجام دهید. یکی از بهترین انواع مشاغل خانگی که به آن اشاره کردیم، فریلنسری است.

فریلنسر بودن به نسبت سایر مشاغل خانگی امنیت بالاتری دارد و انتخاب بسیار مناسبی است. می‌توانید اگر در یکی از انواع زمینه‌های پرطرفدار فریلنسری مهارت دارید، ابتدا به صورت پاره وقت و به عنوان شغل دوم شروع به کار کنید و بعد از آشنا شدن با نحوه کار و افزایش پیشنهادها می‌توانید کار خود را به عنوان یک فریلنسر تمام وقت با درآمد بالا شروع کنید. اما اگر دوست دارید که درآمد ثابتی داشته باشید می‌توانید با یکی از مشاغل دورکاری شروع کرد و کم کم کار خود را گسترش دهید.

آیا برای شروع آماده‌اید؟ پس یک فرصت شغلی عالی ایجاد کنید تا توجه فریلنسرهایی که مهارت‌های مدنظر شما را دارند جذب کند.

منبع

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا